Cum scapi de micoza unghiei. 8 sfaturi ale farmacistului

Cum scapi de micoza unghiei. 8 sfaturi ale farmacistului

Afectiunea, una care da un aspect inestetic si poate provoca durere, este intalnita atat la unghiile de la picior, cat si la cele de la mana. Perioada de tratament poate fi destul de lunga - de la sase luni, pentru micoza unghiei de la mana, pana la 12 luni, pentru cea de la picior.

acum 69 luni (27 Jun 2017)

Una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice este onicomicoza, cunoscuta drept micoza unghiei. Afectiunea, una care da un aspect inestetic si poate provoca durere, este intalnita atat la unghiile de la picior, cat si la cele de la mana.

"Onicomicoza este o infectie cauzata de fungi (Trichophyton si/sau Candida albicans). Simptomele variaza in functie de tipul de fung implicat, dar cele mai frecvente sunt ingrosarea si ingalbenirea unghiei. Afectinea nu se vindeca de la sine, ba chiar este contagioasa, putand fi transmisa celor din jur prin contact direct sau prin folosirea in comun a prosoapelor sau piscinelor. Specialistii recomanda luarea de masuri inca de la primele simptome, intrucat cu cat ciuperca patrunde mai mult in straturile unghiei, cu atat va fi mai dificil de tratat. Farmacista sustine ca intr-o prima etapa, daca unghia nu este foarte afectata, tratamentul poate fi facut si acasa, si consta aplicarea unor substante specifice pe zonele afectate, in asociere cu administrarea de antimicotice orele. In paralel, vor fi luate unele masuri de igiena care vor ajuta unghia sa se refaca mai repede. Aplicati solutii/lacuri/geluri pentru uz topic (local), in asociere cu antimicotice orale recomandate de catre medicul specialist. Perioada de tratament poate fi destul de lunga - de la sase luni, pentru micoza unghiei de la mana, pana la 12 luni, pentru cea de la picior. Schimbati zilnic prosoapele si sosetele (care se recomanda a fi din bumbac) folosite si spalati-le cat mai des la temperaturi inalte (peste 60 grade pentru a distruge fungii). Purtati incaltaminte care lasa picioarele "sa respire" si care sa nu fie prea stramta, pentru a evita aparitia de leziuni la nivelul varfurilor picioarelor.

In situatiile in care masurile luate nu au efectul scontat dupa o luna de tratament, adresati-va medicului dermatolog. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro