Cum scapam lejer de mucegai si igrasie. Timpul ideal, recomandat de specialisti, pentru aerisirea apartamentului

Cum scapam lejer de mucegai si igrasie. Timpul ideal, recomandat de specialisti, pentru aerisirea apartamentului

Casele nu au protectie de vecini asa cum este la bloc, unde apartamentele se pot incalzi cat de cat unele de altele. "Cel mai bine se aeriseste daca deschideti toate geamurile si usile odata sau de doua ori pe zi timp de 10 minute. Daca nu va place mirosul de otet, alegeti apa cu bicarbonat de sodiu deoarece curata la fel de bine.

acum 71 luni (27 Oct 2016)

Pe langa aspectul inestetic, igrasia si mucegaiul sunt un pericol pentru sanatate.

"Cand in casa este umezeala atunci se formeaza condens si apare igrasia si mucegaiul. Ferestrele de tip temopan de exemplu impiedica o ventilatie buna a camerei. Daca aveti geamuri termopan, nu montati si usi de acest tip deoarece veti distruge ventilatia naturala. Ca sa evitati condensul este bine ca in camera caloriferele sa fie pozitionate direct sub geamuri. Temperatura din camera trebuie sa fie potrivita, 20-21 de grade nu mai putin deoarece daca este foarte rece apare condensul", spune Mircea Moraru, reprezentant firma curatenie.

Atentie cand faceti revovari in casa

Toti mesterii spun ca renovarile trebuie facute primavara tarziu sau vara, nu cand afara este frig. Mai bine faceti aceste lucrari cand afara este cald si puteti aerisi corespunzator. In cazul caselor este bine ca acestea sa aiba izolatie cu polistiren deoarece la casa umezeala este mare. Casele nu au protectie de vecini asa cum este la bloc, unde apartamentele se pot incalzi cat de cat unele de altele. La casa este mai rece si de aceea o izolatie buna ajuta", mai spune specialistul.

Ce trebuie sa facem ca sa nu avem igrasie sau mucegai

In primul rand locuinta trebuie sa fie bine aerisita. "Cel mai bine se aeriseste daca deschideti toate geamurile si usile odata sau de doua ori pe zi timp de 10 minute. Daca lasati fereastra rabatata ore intregi peretii din jurul ei se vor raci mult daca afara este frig si apare condensul. Este recomandat ca aragazul sa fie cat mai aproape de geam. Pulverizati de perete apoi frecati cu o carpa umeda sau cu o perie. Este obligatoriu sa fie umeda si nu uscata pentru a nu imprastia sporii. Daca nu va place mirosul de otet, alegeti apa cu bicarbonat de sodiu deoarece curata la fel de bine. Dupa ce ati curatat trebuie sa lasati sa se usuce bine inainte de a da din nou lav... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro