Cum scapam de raul de masina. O cauza reclamata de specialisti este chiar mirosul puternic de odorizant

Cum scapam de raul de masina. O cauza reclamata de specialisti este chiar mirosul puternic de odorizant

Medicii spun ca raul de masina apare din cauza unor anomalii genetice. Atentie la ce mancati Persoanele care au rau de masina trebuie sa fie atente la ce mananca.

acum 65 luni (27 Apr 2017)

Medicii spun ca raul de masina apare din cauza unor anomalii genetice. "Persoanele care au rau de miscare, fie adulti sau copii, au mici anomalii la urechea interna si astfel creierul percepe altceva decat vede. Exista medicamente care pot ajuta organismul sa treaca mai usor peste calatorie, dar si modul cum ne comportam la drum este important", spune medicul internist Florin Tudor.

Ce faceti in masina

Persoanele care au rau de miscare trebuie sa respecte cateva reguli. "Daca aveti rau de miscare cel mai bine este sa stati in fata. Priviti mereu inainte si nu in lateral deoarece imaginile laterale pot accentua senzatia de greata. Nu intrati in panica, fiti relaxati si respirati pe nas si expirati pe gura. Daca puteti dormi este si mai bine, deoarece atunci creierul nu va percepe miscarile din jur. In schimb nu cititi si nici nu va uitati pe telefon cand sunteti in miscare", mai spune medicul.

Atentie la ce mancati

Persoanele care au rau de masina trebuie sa fie atente la ce mananca. Evitati grasimile, bauturile acidulate sau cafeaua care pot accentua senzatia de rau. Pe drum puteti avea niste biscuti cu ghimbir deoarece se stie ca alunga starea de greata. Daca simtiti ca vi se face rau este bine sa aveti servetele cu alcool pe care sa le treceti pe la nas. Pe drum puteti opri de mai multe ori ca sa iesiti la aer curat", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro