Cum scapam de aspectul de coaja de portocala al pielii: secretele unui masaj anticelulitic eficient

Cum scapam de aspectul de coaja de portocala al pielii: secretele unui masaj anticelulitic eficient

Celulita apare in stratul subcutanat al pielii, sub forma de celule adipoase care isi maresc volumul si se intaresc, astfel ca pielea isi pierde aspectul neted si ferm. Tocmai de aceea, kinetoterapeutul recomanda controlul alimentar, combinat cu exercitiu fizic: "Este esential, ca pe langa masajul anticelulitic, sa avem o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete, sa facem miscare cel putin 20-30 de minute pe zi si sa ne hidratam coresponzator.

acum 47 luni (16 Jun 2016)

Celulita apare in stratul subcutanat al pielii, sub forma de celule adipoase care isi maresc volumul si se intaresc, astfel ca pielea isi pierde aspectul neted si ferm. Aspectul de coaja de portocala este dat de fibrele de colagen care pornesc din apropierea stratului muscular si se prind sub piele. Cauzele aparitiei sale sunt variate: de la predispozitii genetice si dereglari hormonale, la alimentatia necorespunzatoare, administrarea de contraceptice, afectiuni vasculare ori tulburari ale functiei tiroidiene.

Eliminarea aspectului inestetic de "coaja de portocala" este un procedeu care implica multa rabdare si perseverenta, o imbinare armonioasa a alimentantiei sanatoase cu sportul si masajul. Specialistii atrag atentia ca, pentru a fi eficient, masajul trebuie sa fie realizat de catre persoane cu pregatire si cu experienta.

Kinetoterapeutul Adina Bosanceanu sustine ca un masaj anticelulitic corect nu trebuie sa traumatizeze ori sa distruga pielea: "Intr-adevar, tehnica pe care o presupune un astfel de masaj este mai profunda, insa aplicarea ei nu trebuie sa produca echimoze. Totul tine de mana maseurului si de experienta lui".

Potrivit spuselor sale, orice tip de masaj trebuie sa aduca o crestere a fluxului sanguine in zonele afectate, care sa accelereze eliminarea celulitei, lucru care nu se intampla daca apar vanatai.

Pentru ca efectele sa fie vizibile, Adina Bosanceanu recomanda minimum zece sedinte, adaugand ca "ideal ar fi doua sedinte pe saptamana, iar dupa ce se observa o imbunatatire a aspectului pielii, sa se continue cu o sedinta pe saptamana, pentru intretinere".

Acesta a mai subliniat ca, fara adoptarea unui stil de viata sanatos, sedintele de masaj nu vor putea razbi singure in lupta cu "coaja de portocala". Tocmai de aceea, kinetoterapeutul recomanda controlul alimentar, combinat cu exercitiu fizic: "Este esential, ca pe langa masa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro