Cum scapam copiii de iritatii, piele rosie, mancarimi si vezicule suprainfectate? Dermatita atopica se agraveaza iarna

Cum scapam copiii de iritatii, piele rosie, mancarimi si vezicule suprainfectate? Dermatita atopica se agraveaza iarna

Tratamentul dermatitei atopice "Copiii cu dermatita atopica au nevoie de o ingrijire aparte: pielea se spala cu lotiuni emoliente si apa calduta, se evita sapunurile si detergentii, se aplica, de doua ori pe zi, pe tot corpul, unguente sau creme bogate in lipide si ceramide.

acum 85 luni (12 Jan 2016)

Dermatita este intalnita inca din primele luni de viata. Este indicat ca parintii sa ii prezinte de indata la medicul dermatolog pentru ca, in timp, netratata, poate duce la rinita alergica sau astm, conjunctivita, rinita, complex numit atopie.

Medicul dermatolog Oana Spanu ne spune care sunt factorii ce duc la aparitia dermatitei atopice, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor, si cum poate fi tratata.

"Factorii care determina dermatita atopica sunt multipli: genetici, imunologici, metabolici, infectiosi si alergenii din mediul inconjurator. Pielea pierde foarte usor apa, se usuca, apar mancarimi si ulterior, dupa ce ne scarpinam, fisuri in piele, ducand apoi la suprainfectie. Cele mai afectate zone la copilul mic sunt fata, gatul, trunchiul si picioarele, fiind ocolita zona scutecului. La adolescenti si adulti, zonele afectate se restrang pe brate, picioare, in special in plicile cotului si genunchiului, palme si talpi. Tratamentul dermatitei atopice

"Copiii cu dermatita atopica au nevoie de o ingrijire aparte: pielea se spala cu lotiuni emoliente si apa calduta, se evita sapunurile si detergentii, se aplica, de doua ori pe zi, pe tot corpul, unguente sau creme bogate in lipide si ceramide. Hainele sa fie din bumbac fin, la fel si lenjeria de pat. Este indicat sa nu doarma pe perne cu pene si sa nu stea in preajma animalelor de casa ori in mediu cu praf", recomanda dr.

Copilul trebuie prezentat la control dermatologic inca de la aparitia primelor semne, pentru a primi diagnosticul si tratamentul corect.

"Pe termen scurt sunt recomandate cremele antiinflamatoare, iar, in formele mai severe, sunt necesare medicatia antialergica sistemica, tratamentul complicatiilor si urmarirea atenta de catre medic. In cazurile moderate si severe exista riscul de a dezvolta atopie (astm, rinita) si de a persista afectarea pielii in viata adulta", declara dr.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro