Cum salvezi un pui de pasare. "Un pui golas, fara pene, trebuie hranit la fiecare 15 sau 20 de minute"

Cum salvezi un pui de pasare.

Un pui de pasare aflat in pericol (credem adesea, atunci cand il descoperim intamplator pe sol) ar putea avea nevoie de interventia noastra, insa sunt si cazuri cand cel mai bine este sa ne limitam la a observa ce i se intampla. Iubitorii de pasari au descris pe larg ce este de facut in cazul in care facem o astfel de descoperire, dupa ce am analizat mai intai stadiul de dezvoltare al puiului si imprejurarile in care a putut ajunge intr-o zona pe care noi o consideram periculoasa. De aceea, in astfel de situatii, daca pasarea nu este ranita, cel mai bine este sa o ferim de caini sau pisici, punand-o pe o tufa, si sa o lasam pe mai departe in grija parintilor.

acum 72 luni (22 Feb 2018)

Un pui de pasare aflat in pericol (credem adesea, atunci cand il descoperim intamplator pe sol) ar putea avea nevoie de interventia noastra, insa sunt si cazuri cand cel mai bine este sa ne limitam la a observa ce i se intampla. Iubitorii de pasari au descris pe larg ce este de facut in cazul in care facem o astfel de descoperire, dupa ce am analizat mai intai stadiul de dezvoltare al puiului si imprejurarile in care a putut ajunge intr-o zona pe care noi o consideram periculoasa.

"De cele mai multe ori este mai bine sa nu va amestecati si sa lasati lucrurile asa cum sunt, mai ales daca puiul gasit e intr-o faza mai inaintata de dezvoltare (are pene in crestere).

Daca puiul este sanatos, cel mai bun lucru pe care il putem face, ne spun iubitorii de pasari, este sa il punem intr-un loc ferit, pe creanga unui copac din imediata apropiere a locului unde l-am gasit sau pe o tufa, ferindu-l, astfel, de caini sau pisici.

" Ganditi-va doar ca un pui golas, fara pene, trebuie hranit la fiecare 15 sau 20 de minute, de la rasaritul soarelui si pana la ora 22! Iar asta ar cere un angajament destul de serios din partea si cunostinte temeinice de ingrijire a puilor de pasari, altfel sansele lui de supravietuire sunt minime", ne spun specialistii. Puii de ciuf de padure, de exemplu, parasesc cuibul timpuriu si stau in tufe sau copaci, cerand mancare parintilor. De aceea, in astfel de situatii, daca pasarea nu este ranita, cel mai bine este sa o ferim de caini sau pisici, punand-o pe o tufa, si sa o lasam pe mai departe in grija parintilor.

"Atentie mare cand luati un pui de rapitor"

Puii unor specii mai mari care cuibaresc frecvent pe cladiri, cum sunt vantureii sau pescarusii, ii putem gasi cazuti in curti, in cazul lor ideal fiind sa-i putem pune inapoi pe cladire, acolo unde parintii vor veni cu siguranta sa-i hraneasca. Cel mai bine este sa ii acoperiti cu o carpa inainte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro