Cum sa vorbesti cu adolescentul despre sex. Fraza pe care nu trebuie s-o auda niciodata

Cum sa vorbesti cu adolescentul despre sex. Fraza pe care nu trebuie s-o auda niciodata

Specialistii atrag atentia ca varsta marilor provocari, pusa sub semnul nevoii de independenta pentru cei mai multi dintre copii si sub semnul incertitudinilor pentru cei mai multi dintre parinti, este cea mai decisiva perioada pentru cel aflat in formare. Expresii si cuvinte de evitat "Pentru ca mesajul parintelui sa ajunga la adolescent in mod clar si concis, cel care abordeaza discutia despre sex ar trebui sa evite folosirea anumitor expresii si cuvinte.

acum 54 luni (13 Feb 2017)

Specialistii atrag atentia ca varsta marilor provocari, pusa sub semnul nevoii de independenta pentru cei mai multi dintre copii si sub semnul incertitudinilor pentru cei mai multi dintre parinti, este cea mai decisiva perioada pentru cel aflat in formare. Conflictul dintre parinti si copiii aflati la varsta adolescentei a existat dintotdeauna si, potrivit psihologilor, motivul il reprezinta tocmai comunicarea defectuoasa. Nu numai ca majoritatea parintilor nu discuta cu copiii adolescenti dar si atunci cand o fac nu stiu cum sa transmita mesajul in asa fel incat sa fie intelesi.

Richard Heyman, profesor de comunicare si educatie la Universitatea Calgary a descoperit ca adevarata cheie a comunicarii eficiente dintre parinti adolescenti este respectarea unei etici a comunicarii. In cartea "Cum sa vorbesti cu adolescentii", specialistul explica modul in care parintele ar trebui sa abordeze anumite teme de discutie, pentru a se face inteles. Sexul reprezinta una dintre temele de discutie fierbinti dintre adolescenti si parinti. Specialistul atrage atentia asupra faptului ca o asemenea tema de discutie nu poate fi abordata oricum si oricand. "Nu merge sa incepi sa vorbesti despre sex, asa din senin. Spre exemplu, nu ajuta la nimic ca intr-o dimineata, la micul dejun, sa spui: , dupa care sa musti repede din felia de paine prajita. "Empatizeaza cu adolescentul, pune-te in locul lui, inainte sa spui ceva" O discutie despre sex necesita calm si abordarea potrivita. "Empatizeaza cu adolescentul, pune-te in locul lui, inainte sa spui ceva. Lasa-l sa vorbeasca si asteapta sa-ti ceara parerea.

In opinia specialistului, o tema de discutie precum sexul trebuie abordata pe indelete, cu toata atentia si sub toate aspectele. Acesta atrage atentia asupra modului in care parintii ar trebui sa abordeze problema: "Descrie-i in detaliu latura fizica a sexului. Expresii si cuvinte de evitat "Pentru ca mesajul parintelui sa ajunga la adolescent in mod clar si concis,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro