Cum sa treci mai usor peste Postul Craciunului: "Fiecarui credincios i se potriveste o anumita forma de post"

Cum sa treci mai usor peste Postul Craciunului:

Postul Craciunului sau Postul Nasterii Mantuitorului a inceput de cateva zile, mai exact din data de 15 noiembrie. Desi postul are o serie de dezlegari la peste, acesta nu este unul usor, mai ales pentru cei care nu au mai postit pana in prezent si doresc sa se supuna acestui test de rezistenta.

acum 75 luni (19 Nov 2017)

Postul Craciunului sau Postul Nasterii Mantuitorului a inceput de cateva zile, mai exact din data de 15 noiembrie. Este un post de 40 de zile, iar cei care nu am mai tinut posturi peste an pana acum resimt deja dupa primele zile greutatea infranarii.

Infranarea alimentara inseamna scoaterea din alimentatie, pentru 40 de zile, a alimentelor care contin carne, lapte si oua si orice derivati din acestia.

Desi postul are o serie de dezlegari la peste, acesta nu este unul usor, mai ales pentru cei care nu au mai postit pana in prezent si doresc sa se supuna acestui test de rezistenta.

"Inainte de toate, orice om care posteste si face acest lucru cu daruire si credinta, trebuie sa aiba un duhovnic. Oricum persoanele care incep sa posteasca trebuie intai pregatite psihologic, catehizate, le trebuie explicat care este folosul si importanta postului, atat trupeste cat si sufleteste, argumentat scripturistic", afirma parintele Boldan Claudiu. Acesta mai spune ca nu se poate posti fara o pregatire psihica prealabila, pentru ca postul e mai mult decat un regim alimentar: e o dovada de credinta si de iubire. Cei care postesc sunt sfatuiti sa citeasca mult in aceasta perioada din Sfintele Scripturi, despre viata sfintilor, pentru a intelege mai bine sacrificiul facut de acestia si bucuria trecerii peste un post. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro