Cum sa transformi un "chel" intr-o delicatesa. Cu hrean si cu smantana

Cum sa transformi un

Caleste o ceapa rasa cat mai fin in trei linguri de ulei si doua de unt, nu lasa sa se caramelizeze, stinge calitura cu un polonic din zeama in care ai fiert chelul, fierbe cinci minute si toarna jumatate de litru de smantana peste, o lingurita de hrean, potriveste gustul cu ceva sare si piper si numai un minut clocoteste sosul asta.

acum 65 luni (10 Jul 2017)

Aceasta varza se mananca in Banat, intr-o fiertura obisnuita, cu legumele radacinoase calite, cu adaos de bulion, dar mai cu seama impreunata cu carne de oaie.

"Sa iei o capatana de chel, mare cat mingea de fotbal, sa indepartezi frunzele vatamate, apoi sa o tai in patru sferturi, lasand si cotorul spintecat. Si pe foc pune o oala pantecoasa sa fiarba cu multa apa, adauga acolo o lingura rasa de sare, o lingura de boabe de piper, coaja rasa de la doua lamai si o frunza de dafin.

Iar cand apa clocoteste pune sferturile de chel sa fiarba cinci minute cu un capac deasupra, iar langa cuptor sa ai pregatit un lighean mare de tot, plin cu apa din frigider si bucati de gheata.

Un minut sa stea varza intre bucatile de gheata apoi o scoti in strecurator si te apuci de sos.

Caleste o ceapa rasa cat mai fin in trei linguri de ulei si doua de unt, nu lasa sa se caramelizeze, stinge calitura cu un polonic din zeama in care ai fiert chelul, fierbe cinci minute si toarna jumatate de litru de smantana peste, o lingurita de hrean, potriveste gustul cu ceva sare si piper si numai un minut clocoteste sosul asta.

Nu mai trebuie decat sa tai chelul stors in fasii ca taiteii lati, mai grosciori oarecum sa ii amesteci cu sosul si sa dai la masa drept garnitura la ceva fript in pripa, ca ce-i viata fara ceva carne pe masa?", spune Uica Mihai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro