Cum sa-ti dai seama ca prietenul tau necuvantator are nevoie de o vizita urgenta la medicul veterinar

Cum sa-ti dai seama ca prietenul tau necuvantator are nevoie de o vizita urgenta la medicul veterinar

Un cabinet veterinar din Iasi a prezentat o lista cu simptome de care proprietarii de animale de companie, in special caini si pisici, sa tina cont. In cazul in care animalul prezinta dificultati de respiratie sau tuse cu sange, recomandarea este sa "mentineti animalul cat mai calm si apelati de urgenta medicul veterinar, deoarece multe din cauzele acestei dificultati pot provoca leziuni ireversibile animalutului dumneavoastra in orice clipa".

acum 62 luni (3 Dec 2017)

Un cabinet veterinar din Iasi a prezentat o lista cu simptome de care proprietarii de animale de companie, in special caini si pisici, sa tina cont. In cazul in care animalutul varsa sau are diaree, cu doua sau mai multe episoade in 24 de ore, proprietarii ar trebui sa se prezinte la medicul veterinar. Pentru stabilirea diagnosticului, orice informatie legata de comportamentul animalului va fi de ajutor, spun specialistii.

In cazul in care animalul prezinta dificultati de respiratie sau tuse cu sange, recomandarea este sa "mentineti animalul cat mai calm si apelati de urgenta medicul veterinar, deoarece multe din cauzele acestei dificultati pot provoca leziuni ireversibile animalutului dumneavoastra in orice clipa".

In situatia in care observati ca animalutul intra in colaps (lipsa respiratiei si a bataior inimii), se recomanda aplicarea de compresiuni la nivelul pieptului.

Cand observati un comportament ciudat- dezorientare, incoordonare in miscari, mers in cerc, convulsii, ameteli, schimbari de atitudine, recomandarea este sa "mentineti o atmosfera linistita si evitati sa faceti miscari bruste in prezenta animalului.

In cazul unei traume provocate de accident de masina, cazatura sau muscaturi, este recomandat sa deplasati animalul intr-o zona ferita de pericole. Daca animalul sangereaza grav (peste 5 minute), aplicati presiune cu ajutorul unui material curat la nivelul ranii (cu exceptia cazului in care sangerarea provine din nas sau din gura)", atrag atentia specialistii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro