Cum sa-ti bati joc de un brand de tara. Cazul statiunii Lacu Sarat, locul in care turistii se incapataneaza sa vina chiar si printre ruine

Cum sa-ti bati joc de un brand de tara. Cazul statiunii Lacu Sarat, locul in care turistii se incapataneaza sa vina chiar si printre ruine

Timid, au aparut totusi si cateva facilitati de cazare private, insa acestea nu reusesc sa imbunatateasca imaginea generala a statiunii, cu aleile sale pline de gropi, cu zecile de caini maidanezi ce misuna printre mesele teraselor, cu spatiile verzi napadite de buruieni si cu gramezile de gunoaie ce se ivesc din loc in loc, printre copacii crescuti salbatic intre alei. De ambele parti ale aleii erau amplasate constructii bine armonizate, cu regim de inaltime parter plus etaj si mansarde de tip frantuzesc, cu donjoane sau foisoare in colturi sau in axul cladirii, cu ferestre inalte si balcoane frantuzesti sau cu dantelarie de fier forjat.

acum 94 luni (5 May 2016)

Mii de persoane se cazeaza, an de an, in hotelurile de aici, atrasi de un singur motiv: namolul sapropelic din lac, care isi mentine extraordinarele proprietati terapeutice. Cei care vin - in marea lor majoritate pensionari ce beneficiaza de bilete de tratament la pret redus, prin Casa de Pensii - gasesc, insa, aceleasi hoteluri din perioada comunista, cu baze de tratament prea putin modernizate.

Timid, au aparut totusi si cateva facilitati de cazare private, insa acestea nu reusesc sa imbunatateasca imaginea generala a statiunii, cu aleile sale pline de gropi, cu zecile de caini maidanezi ce misuna printre mesele teraselor, cu spatiile verzi napadite de buruieni si cu gramezile de gunoaie ce se ivesc din loc in loc, printre copacii crescuti salbatic intre alei.

Cum intri pe aleea principala dai de aceeasi cismea distrusa de ani de zile, iar in zona rondoului central unde, candva, era o fantana arteziana, te intampina niste fiare contorsionate si 2-3 tarabe pe care se vor expune articole de plaja.

Plaja lacului sarat arata, in prezent, ca un camp necosit, fiind plina de buruieni, iar in zona unde ar trebui sa functioneze dusurile pentru turisti nu exista niciun semn ca se va amenaja ceva pana pe la jumatatea lunii mai, cand vremea se va incalzi si se vor putea face bai de namol in aer liber. Practic, atat municipiul Braila cat si comuna Chiscani, aflata la cativa kilometri de acesta, incearca sa demonstreze ca statiunea se afla in zona lor administrativa si ca, astfel, au dreptul de a incasa taxele de la agentii economici care isi desfasoara activitatea aici.

Deocamdata, taxele sunt incasate de Primaria Braila, care se ocupa si de asigurarea utilitatilor. "Deocamdata, situatia este aceeasi: ne judecam cu Chiscaniul, procesul a ajuns in faza de recurs si nu se poate sti cand o sa se transeze definitiv aceasta problema", ne-a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu. Perioada de glorie a fost intre cele doua razboaie mon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro