Cum sa te imbraci la un interviu de angajare. Ce tinute sau accesorii trebuie lasate acasa

Cum sa te imbraci la un interviu de angajare. Ce tinute sau accesorii trebuie lasate acasa

De exemplu barbatii pot renunta la cravata si sacou si pot purta un pantalon si o camasa. "Daca vreti sa dati impresia de seriozitate si sinceritate atunci mergeti la sigur cu un costum negru sau bleumarim si o camasa bleu sau alba. Foarte important este ca hainele sa nu fie sifonate si pantofii sa nu fie plini de praf", mai spune specialistul.

acum 87 luni (27 Nov 2016)

Tinuta trebuie sa tina neaparat cont de tipul locului de munca pe care il dorim. "Daca este vorba despre o companie mai sobra unde veti lucra cu publicul atunci si tinuta trebuie sa fie la fel. Daca locul de munca necesita creativitate, trebuie sa puneti in evidenta latura artistica si atunci o pata de culoare nu strica. La un interviu de angajare nu da niciodata gres traditionalul costum cu pantalon, camasa si sacou. Doamnele pot alege si o fusta, dar aceasta nu trebuie sa fie scurta, ci pana la genunchi sau peste genunchi. Daca locul de munca prepune o activitate creativa, cum este domeniul publicitatii de exemplu atunci puteti opta si pentru tinute mai lejere. De exemplu barbatii pot renunta la cravata si sacou si pot purta un pantalon si o camasa. Doamnele pot alege o rochie, dar aceasta nu trebuie sa fie nici foarte stramta si nici decoltata", spune psihologul Ana Maria Rusinan.

Mare atentie la detalii

Pe langa tinuta de baza trebuie sa dati mare atentie detaliilor. In cazul doamnelor alegeti pantofi cu tocul mai gros si mai jos, nu tocuri cui care nu dau impresia potrivita la serviciu. De asemenea doamnele trebuie sa poarte dresuri indiferent cat de cald este afara. Parul trebuie aranjat, dar nu coafat ca si cum mergeti la o petrecere. "Daca vreti sa dati impresia de seriozitate si sinceritate atunci mergeti la sigur cu un costum negru sau bleumarim si o camasa bleu sau alba. Este valabil si pentru barbati si pentru femei. Daca vreti sa lucrati intr-un domeniu artistic puteti alege pentru camasa si nuante mai calde gen un galben pal sau un verde deschis. Daca aplicati la o companie unde seriozitatea este pe primul plan evitati rosul, potocaliul si in general culorile vii. Foarte important este ca hainele sa nu fie sifonate si pantofii sa nu fie plini de praf", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro