Cum sa te comporti la munca pentru a nu starni antipatia colegilor. Sapte reguli stricte
Si daca vrei sa progresezi si sa fii luat in serios de sefi si colegii de munca, sa faci lucrurile intr-un mod adecvat din punct de vedere al normelor sociale e important. Fie ca este vorba de relatiile profesionale, de discutiile din pauza de masa sau de subiecte atinse in timpul programului de munca, totul trebuie sa se incadreze in anumite limite, pentru a nu ne provoca colegii de munca sa ne faca zile fripte.
Comportamentul pe care noi il avem in societate explica in mare masura modul in care celelalte persoane se raporteaza fata de noi. Cu cat noi vom incerca sa fim mai sociabili si sa avem o atitudine deschisa fata de restul oamenilor din jurul nostru, cu atata si ei vor fi niste persoane mai agreabile.
"Auzim adesea cat de important este sa ne comportam "profesional" la locul de munca. Si daca vrei sa progresezi si sa fii luat in serios de sefi si colegii de munca, sa faci lucrurile intr-un mod adecvat din punct de vedere al normelor sociale e important. Angajatorul tau nu iti va spune exact ce inseamna pentru el sa te comporti adecvat la locul de munca. Dar probabil stii cat de usor este sa fi etichetat de colegi, lucru care iti poate afecta relatia cu acestia. Pentru a fi vazut bine de colegi este important sa inveti sa faci diferenta intre viata personala si cea profesionala. In conformitate cu normele sociale, a fi competent la locul de munca inseamna sa faci ceea ce trebuie pentru a-i face pe ceilalti sa creada ca esti o persoana de incredere, respectuos si capabil.
Timpul pe care il petrecem la munca este tot mai indelungat, schimburile de 8 ore fiind intalnite doar in fabrici, majoritatea celor care lucreaza la birouri adoptand un program de 10 sau chiar 12 ore, timp pe care il petrecem cu alti oameni, in principal colegii de munca. Fie ca este vorba de relatiile profesionale, de discutiile din pauza de masa sau de subiecte atinse in timpul programului de munca, totul trebuie sa se incadreze in anumite limite, pentru a nu ne provoca colegii de munca sa ne faca zile fripte. Evitati sa ajungeti la birou dupa ce altii au inceput munca, atat pentru a nu-i deranja, dar si pentru a nu ajunge subiect de glume si de barfe la birou.
Pastrati ordinea la birou, atat ca este vorba de masa dumneavoastra, cat si de cele ale colegilor. Daca aveti resturi de mancare, ambalaje sau hartii, aruncati-le... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro