Cum sa scapi definitiv de ambrozie, planta care provoaca alergii teribile

Cum sa scapi definitiv de ambrozie, planta care provoaca alergii teribile

Potrivit Nicoletei Ianovici, lector la Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie din cadrul Universitatatii de Vest din Timisoara, aceasta perioada este cea mai buna pentru distrugerea ambroziei, iar cea mai buna metoda este smulgerea din radacina.

acum 72 luni (2 Aug 2016)

Pentru ca planta provoaca alergii puternice, timisorenii care nu distrug ambrozia risca amenzi cuprinse intre 1.500 de lei si 2.500 de lei. Potrivit Nicoletei Ianovici, lector la Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie din cadrul Universitatatii de Vest din Timisoara, aceasta perioada este cea mai buna pentru distrugerea ambroziei, iar cea mai buna metoda este smulgerea din radacina. "Din toate documentarile mele si din observatiile facute pe teren timp de 15 ani, sunt necesare cel putin trei taieri pentru a impiedica planta sa infloreasca. Minunat ar fi sa se identifice cand plantele sunt de dimensiuni mai mici, in functie de cand intra in vegetatie planta", a mai explicat specialista din cadrul UVT.

Dr Veronica Sarateanu, biolog in cadrul Universitatii de Agronomie din Timisoara avertizeaza ca incercarile de distrugere a ambroziei cu ierbicide trebuie evitata. "In faza aceasta de inflorire sau inaintea infloririi rezista la aceste tratamente si nu este atat de eficient acest mod de a o combate. In plus, in zonele locuibile nu este recomandat sa se foloseasca astfel de substante pentru ca ele nu sunt selective si pot afecta si alte plante sau organisme", a declarat Veronica Sarateanu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro