Cum sa scapi de durerile de cap prin masaj: sfatul specialistului

Cum sa scapi de durerile de cap prin masaj: sfatul specialistului

Dupa cum spune fizioterapeutul Liviu Georgescu, "daca durerea de cap este situata in zona sinusurilor, trebuie sa va masati varfurile degetelor, cu exceptia degetului mare.

acum 59 luni (17 Jan 2018)

Dupa cum spune fizioterapeutul Liviu Georgescu, "daca durerea de cap este situata in zona sinusurilor, trebuie sa va masati varfurile degetelor, cu exceptia degetului mare. Masajul trebuie sa fie ferm, aproape de unghii si dupa maximum un sfert de ora durerea se va ameliora".

O alta metoda de a scapa de durerile de cap este sa apasati in zona dintre degetul mare si aratator, prin miscari circulare. De asemenea, masajul acestei zone ajuta si la reducerea durerilor de dinti.

Puteti scapa de durerile de cap folosind presopunctura. Sunt mai multe puncte ce va ajuta sa scapati de durerile de cap. "Unul dintre punctele ce va ajuta sa scapati de durerile de cap prin presopunctura este situat intre sprancene, acolo unde baza nasului se intalneste cu fruntea. Trebuie sa va asezati intr-o pozitie confortabila si sa faceti miscari circulare in acel punct intre 30 de secunde si un minut", precizeaza Liviu Georgescu. Masarea acelor zone contribuie la calmarea congestiei nazale, a durerilor de ochi si urechi, a durerilor severe de cap si a migrenelor". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro