Cum sa scadem factura la curent: ponturi de la specialisti

Cum sa scadem factura la curent: ponturi de la specialisti

Electrocasnice cu clasa Facture la energia electrica se poate diminua daca optam pentru aparate electrocasnice cu clasa A (A++ sau A+++) , acestea fiind cele mai eficiente, in timp ce aparatele electrice cu clasa G sunt cel mai putin eficient.

acum 52 luni (19 Sep 2017)

Aparatele lasate in priza pot reprezenta peste 50% din consumul de energie. Cel mai bine este sa fie scos calculatorul, televizorul sau incarcatorul de la mobil din priza.

Becuri fluorescente sau senzori

"Persoanele care au ai mai multe aparate intr-o camera este recomandat sa foloseasca prelungitoare cu butoane on/off.

Becurile fluorescente compacte dureaza mai mult si consuma de 4-5 ori mai putin curent electric decat becurile incandescente, deci facturata la lumina va fi mult mai mica.

Electrocasnice cu clasa

Facture la energia electrica se poate diminua daca optam pentru aparate electrocasnice cu clasa A (A++ sau A+++) , acestea fiind cele mai eficiente, in timp ce aparatele electrice cu clasa G sunt cel mai putin eficient. Chiar daca au un pret mai ridicat, aparatele cu clasa A consuma mult mai putina energie, iar investitia se amortizeaza in timp.

Masina de spalat plina

Frigiderul si masina de spalat sunt des folosite in orice gospodarie, dar trebuie avuta mare grija pentru ca ele sa nu consume aiurea energie. Un alt sfat este sa folosim masina de spalat atunci cand aceasta este plina, altfel se recomanda utilizarea programele la 40 de grade sau la un timp mai scurt de spalare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro