Cum sa ramanem sanatosi toamna aceasta, fara pastile. Aflam la Adevarul Live, de la ora 15.00

Cum sa ramanem sanatosi toamna aceasta, fara pastile. Aflam la Adevarul Live, de la ora 15.00

La meteo se-anunta ploi si temperaturi din ce in ce mai scazute, ceea ce inseamna ca si organismul nostru va trece printr-o noua etapa de readaptare. Medicul Ruxandra Constantina a adus la Adevarul Live remedii si retete usor de preparat acasa pentru a ne proteja organismul de virusuri si pentru a ne intari imunitatea, astfel incat sa ne putem bucura de toamna. Tinctura de propolis se administreaza cate o picatura pe kg corp pe zi si cura dureaza 10-15 zile Uleiuri de esential de eucalipt, tee trea, brad actioneaza ca antiseptic si antibiotic natural.

acum 110 luni (22 Sep 2014)

La meteo se-anunta ploi si temperaturi din ce in ce mai scazute, ceea ce inseamna ca si organismul nostru va trece printr-o noua etapa de readaptare. Acest tip de readaptare are loc mai rapid mai putin simtitor in cazul tinerilor, dar deja dupa varsta de 35 de ani, chiar si micile modificari ale vremii se pot solda cu neplaceri.

Medicul Ruxandra Constantina a adus la Adevarul Live remedii si retete usor de preparat acasa pentru a ne proteja organismul de virusuri si pentru a ne intari imunitatea, astfel incat sa ne putem bucura de toamna.

De ce suntem meteosensibili?

"Exista chiar o disciplina, biometeorologie, care studiaza influenta factorilor atmostferici (temperatura, presiune, incarcatura ionica, radiatia cosmica, radiatia electromagnetica) asupra starii de sanatate. Stilul de viata isi pune amprenta asupra sensibilitatii la factorii meteo. Persoanele care au alimentatie nesanatoasa, care stau inchise in case sau birouri au cele mai mari riscuri din acest punct de vedere", a explicat medicul Ruxandra Constantina, in deschiderea emisiunii.

Cauza exacta a modificarilor induse de factorii atmosferici asupra sanatatii nu sunt pe deplin cunoscuta. Cand este vant, de exemplu, sau temperaturile sunt scazute, organismul o resimte ca pe un stres si elibereaza hormoni ai stresului. Scade cantitatea de serotonina si alti neurotransmitatori, ceea ce determina o suferinta mai mare. Exista si rinite alergice, destul de frecvente in aceasta perioada. Eu le dau pe perioade de 15-30 de zile.

Tinctura de propolis se administreaza cate o picatura pe kg corp pe zi si cura dureaza 10-15 zile

Uleiuri de esential de eucalipt, tee trea, brad actioneaza ca antiseptic si antibiotic natural.

Daca celui mic ii curge nasul, mananca, e vioi nu e cazul sa luam antibiotic.

Am avut rezultate foarte bune cu ge... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro