Cum sa previi un atac de panica

Cum sa previi un atac de panica

De asemenea, este insotit si prin modificari psihice, mai exact prin sentimentul ca iti pierzi mintile, prin frica de moarte si prin senzatia de desprindere de realitate. Ce faci in timpul unei crize Indiferent daca atacul de panica survine ziua, in timpul unei activitati cotidiene, sau noaptea, primul lucru pe care cel afectat trebuie sa il faca este sa se aseze, sa respire profund si sa incerce sa se relaxeze.

acum 72 luni (8 Jun 2017)

La primul atac de panica nu intelegi ce ti se-ntampla. Dupa ce primul atac de panica trece, incepe al doilea ciclu: adrenalina si teama ca ti s-ar putea intampla din nou. Oricine a avut atacuri de panica a auzit, probabil, aceste vorbe de la binevoitorii din preajma sa. In realitate, simptomele unui astfel de atac sunt chinuitoare si greu de indurat.

Se manifesta fizic si psihic

Atacul de panica se manifesta prin: palpitatii si puls rapid, respiratie precipitata, ameteala, greata, tremurat, frisoane, senzatie de sufocare si transpiratie abundenta. De asemenea, este insotit si prin modificari psihice, mai exact prin sentimentul ca iti pierzi mintile, prin frica de moarte si prin senzatia de desprindere de realitate.

Ce faci in timpul unei crize

Indiferent daca atacul de panica survine ziua, in timpul unei activitati cotidiene, sau noaptea, primul lucru pe care cel afectat trebuie sa il faca este sa se aseze, sa respire profund si sa incerce sa se relaxeze. Cand are dificultati de respiratie, sa incerce sa respire prin buzele tuguiate (ca si cum ar sufla intr-o lumanare) sau sa isi acopere gura si o nara si sa respire prin nara cealalta.

Daca este primul atac de panica, e necesar sa mearga la Urgente, pentru a se asigura ca nu a avut un atac de cord. Atacurile de panica frecvente pot fi tratate prin psihoterapie, medicamente si tehnici de relaxare, cum este meditatia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro