Cum sa prepari simplu si rapid dulceata de cirese albe. Reteta celebrei bucatarese Sanda Marin

Cum sa prepari simplu si rapid dulceata de cirese albe. Reteta celebrei bucatarese Sanda Marin

Aceasta dulceata, ca si cea de visine si de cirese amare, se mai poate face punand fructele sa fiarba in sirop de zahar, si anume: se pune la fiert 1 kg de zahar cu 3 pahare de apa. Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul treptat, se da apoi tingirea la foc iute si se tine pana se leaga siropul.

acum 52 luni (25 May 2018)

Ingrediente:

O farfurie adanca plina cu varf de cirese fara samburi, 1 kg zahar, 1 baton de vanilie, zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare:

Se spala, se aleg si se curata ciresele de samburi, avand grija sa nu sfaramam fructul. Se pune tingirea la foc mic ca sa se topeasca zaharul in zeama lasata de fructe.

Cand incepe sa se lege se da 10 minute la o parte, apoi se adauga vanilia si zeama de lamaie. Se ia dulceata de pe foc si se rastoarna intai intr-un castron care se acopera cu un servet ud. Se toarna in borcane numai dupa ce s-a racit, altfel boabele se ridica la suprafata si zeama ramane limpede la fund.

Aceasta dulceata, ca si cea de visine si de cirese amare, se mai poate face punand fructele sa fiarba in sirop de zahar, si anume: se pune la fiert 1 kg de zahar cu 3 pahare de apa. Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul treptat, se da apoi tingirea la foc iute si se tine pana se leaga siropul. Se pun fructele si se da tingirea la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase fructele toata zeama. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro