Cum sa prepari friptura perfecta: tehnica simpla si extrem de eficienta pentru cea mai gustoasa carne

Cum sa prepari friptura perfecta: tehnica simpla si extrem de eficienta pentru cea mai gustoasa carne

Taierea, pregatirea, metoda de gatit, timpul de preparare si servirea, toate conteaza cand vine vorba de o friptura. Pasul 4: Pentru o friptura in sange, asteptati aproximativ 20 de minute, pentru una medie in jur de 30-35 de minute, iar pentru una bine facuta intre 35 si 40 de minute.

acum 48 luni (4 Aug 2017)

Taierea, pregatirea, metoda de gatit, timpul de preparare si servirea, toate conteaza cand vine vorba de o friptura. Exista multe teorii, insa o tehnica mai putin cunoscuta propusa de specialistul in gastronomie si scriitorul Ed Levine promite friptura perfecta, frageda si suculenta.

Metoda functioneaza cel mai bine la bucatile de carne care au grosime de un centimetru si jumatate sau doi.

Pasul 2: Asezati friptura pe un gratar din sarma, sub care puneti o foaie de copt;

Pasul 3: Preincalziti cuptorul la o temperatura intre 93 si 135 de grade Celsius;

Pasul 4: Pentru o friptura in sange, asteptati aproximativ 20 de minute, pentru una medie in jur de 30-35 de minute, iar pentru una bine facuta intre 35 si 40 de minute.

Pasul 5: Chiar inainte de a scoate friptura din cuptor, incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie; Prajiti-o pe o parte aproximativ 45 de secunde, inainte de a o rasuci pe partea cealalta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro