Cum sa prepari cea mai simpla reteta de bezele cu lavanda

Cum sa prepari cea mai simpla reteta de bezele cu lavanda

Pentru arome si decor fa alegeri bune in materie de gust: bezelele pot fi cu levantica, petale de albastrele, de floarea-soarelui, de trandafir, de galbenele, toate proveninte din culturi bio, sirop de soc, apa de trandafiri sau portocal pentru varful bezelei: miez de nuca, migdale, fistic, o aluna de padure. Trei albusuri de ou, un praf de sare si 150 grame de zahar sunt necesare pentru a umple o tava de cuptor de 60 de cm (vorbesc aici de cuptor incorporabil de dimensiunea standard de 60cm).

acum 80 luni (20 Nov 2017)

Pentru aceasta este nevoie de urmatoarele ingrediente: albus de ou, un praf de sare, 1 strop de lamaie pentru degresarea vasului in care mixam zahar cristal sau zahar brun.

Mod de preparare

"Ai nevoie de un tel sau mixer de mana, robot de bucatarie, un vas curat si degresat de mixare. Pentru arome si decor fa alegeri bune in materie de gust: bezelele pot fi cu levantica, petale de albastrele, de floarea-soarelui, de trandafir, de galbenele, toate proveninte din culturi bio, sirop de soc, apa de trandafiri sau portocal pentru varful bezelei: miez de nuca, migdale, fistic, o aluna de padure. Pentru gusturi indraznete: ghimbir, nucsoara, scortisoara de Ceylon, cardamon, ienibahar, vanilie de Bourbon, tonka tonka. Pentru fiecare albus de ou folosesti intre 35 si 50 de grame de zahar. Cand folosesti mixerul de mana, bati albusurile la-nceput cu o viteza mai mica, apoi maresti viteza la treapta cea mai mare pana spuma se intareste. Este un test haios pe care il poti face: rastorni bolul cu albusul batut deasupra capului si vezi ce se intampla: daca ai batut bine spuma nu se va intampla nimic, nu se va desprinde de pe vas. Important in aceasta etapa este sa ai cuptorul pregatit la treapta de 90 de grade Celsius. Eu coc bezelele, in functie de cuptor, timp de doua ore, la temperaturi situate intre 90 si maxim 11 grade Celsius. In varf poti sa ii pui un miez de nuca, o aluna de padure, o migdala, eu nu omit niciodata petalele de flori.

Tava de cuptor o tapetezi cu hartie de copt pe care o prinzi la extremitati cu un strop din compozitie, ca sa stea fixa. Aici e partea haioasa cand fiecare ramane cu un strop de compozitie de bezea lipicioasa pe maini.

Dupa doua ore de copt la temperatura optima, bezelele trebuie sa ramana albe, in cazul in care ai folosit zahar alb si nu zahar brun.

Trei albusuri de ou, un praf de sare si 150 grame de zahar sunt necesare pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro