Cum sa prepari cea mai delicioasa amandina: reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian

Cum sa prepari cea mai delicioasa amandina: reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian

Ingrediente pentru blat: 6 buc - oua 150 g - zahar 30 ml - apa 30 ml - ulei 20 gr - cacao 8 linguri - faina 1 lingurita - praf de copt 1 fiola - esenta rom "Se separa ouale.

acum 65 luni (18 Feb 2016)

Poate fi mai greu de gasit, pentru ca amandinele pe care le putem cumpara sunt fie prea dulci, fie prea gretoase, fie "uitate" pe rafturi si nu ne fac nici o placere cand le mancam.

Ingrediente pentru blat:

6 buc - oua

150 g - zahar

30 ml - apa

30 ml - ulei

20 gr - cacao

8 linguri - faina

1 lingurita - praf de copt

1 fiola - esenta rom

"Se separa ouale. Faina cu praful de copt se cerne peste compozitia de mai sus si se adauga esenta de rom.

Ingrediente pentru sirop:

400 ml - apa

100gr- zahar

2 plicuri - cappucino de ciocolata

"Se prepara cappucino conform retetei de pe ambalaj. Se adauga cappucino si se lasa sa se raceasca pana se poate tine degetul in sirop", a precizat chef Mihai Cristian.

Ingrediente pentru crema:

3 - galbenusuri

150 g -zahar pudra (cernut)

300 g - unt (80% grasime)

3 linguri - cacao (cernuta)

Se bat galbenusurile cu zaharul pudra, se alifiaza untul si se omogenizeaza totul impreuna cu cacaua.

Ingrediente pentru glazura:

200g - ciocolata amaruie

70 ml - frisca

20 g - unt

Se topeste pe bain-marie ciocolata fara sa fiarba apa.

Mod de preparare:

"Pandispanul se taie in doua cu un cutit lung. Se insiropeaza primul strat, se intinde crema uniform, se pune si cealalta bucata de pandispan, se insiropeaza, se taie cuburi egale si se toarna usor glazura peste. Se lasa sa se raceasca putin si, cu ajutorul unui pos cu sprit mic, se formeaza avelinele", a precizat chef Cristian.<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro