Cum sa pregatesti trecerea de la post la mesele bogate de Craciun

Cum sa pregatesti trecerea de la post la mesele bogate de Craciun

Postul este un bun prilej de a reduce consumul de grasimi saturate (existente in alimentele de origine animala) si de a beneficia de bogatia de nutrienti si fibre alimentare, oferita de cerealele integrale, legume si fructe, precum si de leguminoase si seminte.

acum 71 luni (20 Dec 2016)

Sa nu uitam insa cat este de importanta pentru sanatatea noastra o alimentatie pe cat posibil echilibrata si o viata activa, chiar si in perioada sarbatorilor, pentru a ne putea bucura pe deplin de ele.

O trecere brusca de la mancarurile de post la unele grele, de la un dezechilibru la altul, este resimtita din plin de organism, iar de aici pana la stari de disconfort si chiar vizite neprevazute la spital nu este decat un pas. Tocmai pentru a ne proteja de neplaceri, nutritionistii amintesc ca este important sa mancam echilibrat, mai ales in aceste ultime zile de post si apoi in zilele aferente sarbatorilor de iarna. Postul sanatos te priveaza de boli digestive de Sarbatori

Este bine ca atunci cand postim sa mancam zilnic cereale integrale, legume si fructe, alimente vegetale cu continut crescut de proteine: soia, fasole uscata, mazare, linte, naut, ciuperci, nuci, migdale, arahide. De asemenea, trebuie profitat de zilele cu "dezlegare la peste" pentru a aduce organismului proteine de calitate superioara, elemente minerale, vitamine si grasimi esentiale Omega 3.

Postul este un bun prilej de a reduce consumul de grasimi saturate (existente in alimentele de origine animala) si de a beneficia de bogatia de nutrienti si fibre alimentare, oferita de cerealele integrale, legume si fructe, precum si de leguminoase si seminte. Acompaniate de grasimi vegetale bogate in acizi grasi esentiali, Omega 3 si Omega 6 care se gasesc in uleiurile vegetale, in margarinele de noua generatie si in fructele oleaginoase, alimentele din post, alaturi de o hidratare corespunzatoare, pot oferi energia si nutrientii necesari bunei desfasurari a functiilor organismului in aceasta perioada. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro