Cum sa pregatesti cea mai buna piftie de porc: reteta traditionala dezvaluita de chef Mihai Cristian
Ingrediente: 6 buc - picioare de porc (partea de la ultima articulatie in jos) 1 - ciolan de porc proaspat 4 - morcovi mari 3 - foi de dafin 2 - cepe 1 - capatana de usturoi - piper boabe si sare "Vom continua cu parlitul bine a picioarelor si a ciolanului.
Racitura de porc sau sau piftia este un preparat a carui complexitate de preparare este scazuta, in ciuda faptului ca gatirea ei dureaza destul de mult. "Adevarul" a stat de vorba cu chef Mihai Cristian, care ne-a dezvalui secretele unui preparat reusit.
Ingrediente:
6 buc - picioare de porc (partea de la ultima articulatie in jos)
1 - ciolan de porc proaspat
4 - morcovi mari
3 - foi de dafin
2 - cepe
1 - capatana de usturoi
- piper boabe si sare
"Vom continua cu parlitul bine a picioarelor si a ciolanului. Intr-o oala, punem carnea la fiert in aproximativ 8 litri de apa rece. Fierbem la foc mic, stand cu spumiera pe pozitie pentru a pastra supa clara timp de 2,5 ore sau pana cand vedeti carnea ca se desprinde de pe os. Continuam prin a adauga ceapa spalata, cu tot cu coaja pentru a colora placut aspicul, morcovii taiati rondele dar curatati, foile de dafin si boabele de piper, dupa care se mai fierbe aproximativ 20 de minute. Acum vom desface carnea si o vom aranja in vase mici pentru portii individuale sau in vase mai mari. Turnam aspicul peste carne si o lasam la rece pana se coaguleaza", spune chef Mihai Cristian. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro