Cum sa ne preparam singuri gustoasa fasole in paine. In ultima perioada, preparatul poate fi gasit doar la pensiuni

Cum sa ne preparam singuri gustoasa fasole in paine. In ultima perioada, preparatul poate fi gasit doar la pensiuni

Pentru prepararea painicilor avem nevoie de: * 2 linguri de ulei de masline * 375 grame de faina alba * 375 grame de faina de secara sau neagra * 40 grame de drojdie * un plic praf de sare * un plic praf de zahar * 250 - 300 ml apa calda "Amestecam faina cu sarea si zaharul.

acum 21 luni (20 Dec 2017)

In primul rand, fasolea trebuie pusa la inmuiat cu cateva ore bune inainte iar apa e bine sa fie schimbata de doua, trei ori. Iata sfaturile oferite de Chef Cristi Dobre: "Ne trebuie un kilogram de fasole uscata, din care eliminam impuritatile, apoi lasam la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi, o punem la fiert impreuna cu o lingura rasa de sare si o lingurita de bicarbonat de sodiu, pentru a diminua fermentatia in stomac dar si acumularea de gaze. "Ceapa maruntita o punem in tigaie cu 200 de grame de carnati cabanos si 500 de grame de costita afumata, taiata cubulete. Apoi adaugam un ardei rosu capia sau gras, taiat si el cubulete, plus 4 morcovi rondele, o cracuta de cimbru uscat, 3-4 frunze de dafin, o lingurita de boia dulce, sare si piper, apoi o lingura de bulion. Pentru prepararea painicilor avem nevoie de: * 2 linguri de ulei de masline * 375 grame de faina alba * 375 grame de faina de secara sau neagra * 40 grame de drojdie * un plic praf de sare * un plic praf de zahar * 250 - 300 ml apa calda "Amestecam faina cu sarea si zaharul. Dupa ce au crescut, se va imparti aluatul in doua sau trei parti si punem in forme rotunde si le lasam la copt circa 40 - 50 de minute la foc mediu. Acesta le recomanda celor care au cuptor electric cu ventilator sa regleze temperatura la 160 de grade, cu 40 de minute timp de coacere, iar celor care detin cuptor pe gaz, la 190 de grade, cu 40 de minute timp de coacere. Chef Cristi Dobre: "Dupa terminarea procesului de coacere, scoatem painicile si le punem pe hartie de copt cu fata in jos, lasandu-le sa se raceasca timp de cinci, sase ore. Cei care tin post o pot consuma fara sa adauge carnea, cu o salata de varza murata, spalata bine si tocata fin si frecata cu ulei de masline si piper proaspat macinat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro