Cum sa ne pregatim masina pentru iarna. "Varsta" la care antigelul trebuie inlocuit

Cum sa ne pregatim masina pentru iarna.

Anvelope de iarna Nu exista o data anume la care soferii sa fie obligati sa-si echipeze masinile cu pneuri de iarna. "O mare greseala pe care o pot face soferii in perioada rece este aceea de a pune frane bruste si de a pleca de pe loc cu scartait de roti.

acum 80 luni (21 Nov 2017)

Anvelope de iarna

Nu exista o data anume la care soferii sa fie obligati sa-si echipeze masinile cu pneuri de iarna.

"O mare greseala pe care o pot face soferii in perioada rece este aceea de a pune frane bruste si de a pleca de pe loc cu scartait de roti. De asemenea, de multe ori anvelopele sunt lovite de borduri sau se da cu ele in gropile din asfalt. De asemenea, este indicat sa nu se circule pe sinele de tramvai deoarece pot intepa sau taia cauciucul", a explicat mecanicul Florin Barbu. Treptat, acesta isi pierde din temperatura de inghet garantata si astfel circuitul de apa al motorului poate ingheta, provocand daune importante. Antigelul este necesar si la temperaturi pozitive, deoarece protejeaza de coroziune impotriva ruginii si creste temperatura de fierbere a lichidului de racire.

Lichidul de parbriz

Utilizarea in sezonul rece a unui lichid de spalare parbriz de vara duce in cel mai rau caz la distrugerea pompei si a rezervorului de apa, daca se produce inghet. Sfatul specialistului este ca iarna sa se elimine lichidul de spalare de vara si sa fie inlocuit cu unul de iarna. Combinatia de apa cu lichid de spalare trebuie sa reziste la o temperatura de -20 pana la -25 de grade C. "Atunci cand circulati pe drumuri acoperite cu zapada, cu o viteza de 50 de kilometri pe ora, este bine de stiut ca, din momentul actionarii franei, masina se opreste in aproximativ 30 de metri.

Franarea

In cazul in care avem de coborat o panta acoperita cu gheata, zapada si polei este indicat sa se foloseasca frana de motor. Frana de motor este o manevra care presupune comutarea dintr-o treapta superioara intr-o treapta inferioara de viteza.

Pentru sezonul de iarna, trebuie sa aveti in portbagajul masinii lantul antiderapant, o lopatica, un saculet cu nisipi, care pot fi cumparate din orice supermarket. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro