Cum sa ne pazim de guturai in sezonul rece. Infuziile si uleiurile volatile din plante, cele mai eficiente remedii

Cum sa ne pazim de guturai in sezonul rece. Infuziile si uleiurile volatile din plante, cele mai eficiente remedii

De asemenea, durerile musculare provocate de guturai pot fi combatute cu ajutorul unui amestec in compozitia caruia intra uleiul de masline si uleiurile volatile pe baza de lavanda.

acum 31 luni (12 Nov 2016)

Odata cu venirea sezonului rece suntem din ce in ce mai expusi in fata virusurilor griple si racelilor. Tocmai de aceea, este foarte bine sa cerem si sfatul unui specialist in medicina alternativa atunci cand dorim sa scapam de efectele sacaitoare ale racelilor de sezon. Daca guturaiul este insotit de tuse, ea poate fi ameliorata cu infuzie de cimbru. Se prepara destul de simplu. Intr-o cana, se adauga de 250 mililitri de apa fiarta si cateva lingurite de cimbru, maruntit. Preparatul obtinut se consuma de doua ori pe zi.

La fel de eficient este si busuiocul, preparat tot sub forma de infuzie, daca guturaiul are ca efecte greata sau senzatia de voma. Ceaiurile sau infuziile de busuioc sau cimbru sunt foarte sanatoase. Combat chiar si antioxidantii si pot avea efecte impotriva cancerului", sustine Roxana Tomescu, asistent al unei farmacii naturiste din Slobozia. De asemenea, durerile musculare provocate de guturai pot fi combatute cu ajutorul unui amestec in compozitia caruia intra uleiul de masline si uleiurile volatile pe baza de lavanda. Cu ajutorul preparatului se maseaza zonele dureroase, iar starea de bine se instaleaza in cel mai scurt timp. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro