Cum sa mergeti in vacanta cu bani putini. Ponturi de la specialisti: Studiati locurile pe care vreti sa le vizitati

Cum sa mergeti in vacanta cu bani putini. Ponturi de la specialisti: Studiati locurile pe care vreti sa le vizitati

Daca luati biletele de avion din timp puteti face reduceri si de 100 de euro pe persoana", spune Mihaela Rozea, consultat in turism. O alta varianta de a face economie, este sa rezervati cu early booking si veti avea reduceri de pana la 30%. Nu veti da pe cazare mai mult de 20 de euro pe noapte si veti avea bani mai multi pentru alte lucruri", mai spune Mihaela Rozea.

acum 58 luni (12 Mar 2016)

Puteti iesi mult mai ieftin daca faceti planuri din timp. "Daca doriti sa calatoriti in afara tarii cu avionul este important sa va hotarati din luna ianuarie unde veti merge la vara. Asa veti avea timp sa studiati toate ofertele companiilor aeriene si veti gasi si promotii. Daca luati biletele de avion din timp puteti face reduceri si de 100 de euro pe persoana", spune Mihaela Rozea, consultat in turism.

Cautati ofertele last minute

O alta varianta de vacanta la jumatate de pret este cea a promotiilor last minute. Veti avea surpriza sa gasiti destinatii pe care vi le doriti la jumatate de pret. Trebuie doar sa fiti pregati sa plecati de pe o zi pe alta. O alta varianta de a face economie, este sa rezervati cu early booking si veti avea reduceri de pana la 30%. De anul acesta este avantajos deoarece costul excursiei nu mai trebuie platit integral pana la finele lunii martie", mai spune Mihaela Rozea. Veti plati locatia si puteti gasi hoteluri mai ieftine si cu 50%, dar care nu sunt aproape de centru. De multe ori conditiile de cazare sunt aceleasi, doar ca trebuie sa va deplasati mai mult. De asemenea puteti incerca sa faceti rezervare direct la hotel sau pensiune. Uneori preturile sunt mai mici daca tratati direct cu proprietarul decat daca cumparati de la o agentie de turism.

Daca mergeti in vacanta in Europa si preferati sa vizitati mergeti cat mai mult pe jos. "O alta metoda de a economisi este aceea de a merge cat mai mult pe jos. Altfel folositi transportul in comun unde veti gasi oferte bune daca cumparati mai multe bilete de metrou sau autobuz. Puteti astfel sa mai faceti economie si sa vedeti ce va doriti", mai spune Mihaela Rozea.

Renuntati la restaurante si terase

Mai puteti face economie la buget daca renuntati la mesele la restaurant. Trebuie sa alegeti intre a vedea cat mai multe si mesele relaxante la localuri. Daca veti cumpara man... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro