Cum sa iti organizezi mintea ca sa fii eficient in fiecare zi? Lista unei vieti fericite, facuta de un celebru psiholog roman si de un speaker motivational

Cum sa iti organizezi mintea ca sa fii eficient in fiecare zi? Lista unei vieti fericite, facuta de un celebru psiholog roman si de un speaker motivational

Masinaria numita creier FOTO: dor.academy Cum se vede din Google "reprogramarea" creierului ca sa fim mai eficienti Google-ul abunda in texte despre ce sa faci ca sa fii mai eficient, despre 4, 5, sau 10 pasi ca sa fii mai productiv sau sa gandesti pozitiv. You are not so smart - conexiuni intre psihologie si actiunile pe care le facem, precum si influenta unor anumiti neurotransmitatori asupra deciziilor pe care le luam Gandire rapida, gandire lenta - cum luam decizii, cum anume ne sunt afectate deciziile Codul talentului - cum se dezvolta abilitatile si ce se intampla in creierul nostru in timp ce exersam The Spark - Efectul efortului fizic asupra creierului si cum acesta devine mai eficient Cum sa iti pastrezi sanatatea creierului - o carte foarte buna despre creier si imbunatatirea activitatii acestuia prin suplimente si alimentatie The power of Habit - cum se formeaza obiceiurile, psihologie + legaturi din neurostiinte Superficialii - despre cum internetul a schimbat structura fizica a creierului Brain Rules - cum sa iti imbunatatesti memoria si sanatatea per total a creierului, cu legaturi din neurostiinte This will make you smarter - Antologie cu metode de cum sa devii mai destept, cei care scriu eseurile sunt oameni extrem de destepti, lideri, laureati Nobel sau oameni de stiinta.

acum 97 luni (10 Mar 2015)

"Toata viata trebuie sa inveti cum sa traiesti", spune un proverb al stramosilor nostri, latinii. Sa gasesti acea forma in care sa reusesti sa faci tot ce ti-ai propus. Iar asta in asa fel incat, la sfarsitul zilei, sa nu fii plin de frustrari si sa nu te gandesti cu groaza ca maine o iei de la capat si sa fii nemultumit de viata ta.

Ca lucrurile sa curga in directia in care doresti si sa simti ca in viata ta e un echilibru pe care sa stii cum sa-l pastrezi si sa stii ca nu se reduce totul la munca, la plata facturilor sau la problemele celor dragi e nevoie de o buna organizare. Dar e nevoie si de multe pauze in care sa nu te gandesti cum sa-ti rezolvi problemele, ci sa te relaxezi. Sportul, mersul la sala, alergatul intr-un parc sau chiar mersul pe jos mai mult de cateva minute, ne ajuta sa fim mai eficienti.

Vorbele isi au rostul lor, insa, daca ne limitam doar la a vorbi si la a critica pentru ca - stim cu totii - e mai usor, nu ajungem departe. De aceea trebuie gasite modalitati prin care sa fim mai eficienti, adica acele forme de "cum sa facem asta".

Maria Sa, creierul FOTO: tophabits.ro

Sfaturile psihologilor

Psihologul Daniel David de la catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ne-a raspuns la cateva intrebari legate de cum sa ne "programam" creierul ca sa fim mai productivi.

Ca sa fim mai eficienti, trebuie sa gasim modalitati prin care sa ne concentram mai bine. Sa ne focalizam asupra partilor complexe atunci cand suntem cel mai odihniti (probabil la inceput). Cand apare oboseala sa face pauze scurte, si apoi sa ne reapucam de lucru. In pauze trebuie sa ne deconectam - sa facem/gandim altceva, diferit de sarcinile in care suntem implicati.

Fiecare dintre noi are, pe parcursul unei zile, intervale de timp in care da mai mult sau mai putin r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro