Cum sa gatesti cele mai bune gogosi, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman

Cum sa gatesti cele mai bune gogosi, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman

Ingrediente: o jumatate de kilogram de faina 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri de unt sare lapte, cat cuprinde 1 lingura de drojdie Mod preparare: Se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut, drojdie, o lingurita de zahar si ceva faina si se lasa la cald, sa invie si sa creasca.

acum 67 luni (30 Apr 2017)

Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei romanesti, jurnalist si scriitor, dezvaluie in cartea sa de "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" (Editura Paideia), reteta deliciosului preparat. Iata ce nota autorul despre preparatul deosebit de gustos: "Gogosile muntenesti bat drumul intre rustrele scovergi din Ardeal si preanobilul cozonac de Moldova, fara sa-si gaseasca loc potrivit.

Ingrediente:

o jumatate de kilogram de faina

3 oua

3 linguri de zahar

2 linguri de unt

sare

lapte, cat cuprinde

1 lingura de drojdie

Mod preparare:

Se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut, drojdie, o lingurita de zahar si ceva faina si se lasa la cald, sa invie si sa creasca.

Se intinde foaie groasa de-un deget, se mai uita de ea un pic, cateva minute, sa se odihneasca, apoi se taie bucati rotunde (inmuiati gura unui pahar subtire in faina) si iar se lasa sa sporeasca.

Jurnalistul, pasionat de gastronomie

In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. Secretul celui mai popular aliment, cat o fierbi si ce pui in ea ca sa iasa delicioasa

Mancare de gutui cu carne, o reteta delicioasa de toamna

Viata grea a taranului din Baraganul interbelic: manca mamaliga, spala rufe la rau si era macinat de tuberculoza ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro