Cum sa furi 2,7 milioane de euro. Un escroc "sageata" din Galati, despre care n-a auzit nimeni in oras, a fost trimis in judecata de DNA

Cum sa furi 2,7 milioane de euro. Un escroc

Galati, a vandut un bun mobil, achizitionat in cursul anului 2008, fara a preciza valoarea de vanzare si fara a prezenta factura sau alte documente aferente vanzarii, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, cauzand un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 318.648,46 lei (reprezentand TVA in valoare de 313.213,10 lei si impozit pe profit in valoare de 5.435,36 lei)", se precizeaza in actul de trimitere in judecata. "In perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, inculpatul Sotri Sorin Florin, in calitate de asociat si administrator la SC Spectra Energy SRL Galati, a inregistrat in evidenta contabila un numar de 13 facturi fiscale emise de catre mai multe societati comerciale, care nu exprima operatiuni comerciale reale, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, cauzand un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 5.578.957,98 lei", consemneaza procurorii.

acum 105 luni (15 Sep 2015)

Nimeni din mediul de afaceri galatean nu-l cunoaste pe Sorin Florin Sotri, desi in ultimii 17 ani el a derulat, prin intermediul firmei Spectra Energy SRL Galati, numeroase operatiuni economice cu echipamente electrice folosindu-se insa de facturi false si alte "artificii" contabile pentru a nu plati impozite si taxe.

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) a reusit , urma cu trei ani, sa reconstituie o parte din lantul evazionist, demonstrand un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei (2,7 milioane de euro), apoi a sesizat DNA in vederea continuarii cercetarilor.

Chestionat de "Adevarul", presedintele Patronatului Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii (PIMM) Galati, economistul Marian Filiomon, ne-a marturisit ca nu a auzit de Sorin Florin Sotri, in ciuda faptului ca acesta se recomanda, pe site-ul people.bayt.com ca avand o vasa experienta, de peste 30 de ani, in domeniul electric.

In ciuda faptului ca nimeni n-a auzit de el, Sotri se prezinta pe site-ul mentionat mai inainte cu un CV impresionat. Pare sa lucreze in diverse domenii din 1986 (deci de aproape 30 de ani) si a trecut prin mai multe firme din Galati, Constanta si Bucuresti, din domeniul furnizarii de echipamente electrice, serviciilor financiare si serviciilor portuare, dintre care putem aminti: Electrocentrale SA, Prodprest SA, Romline SA, Tehnoutil SA, Romportmet SA, Port Bazinul Nou SA, Unicapital SA, Ecoconsulting SRL samd.

Incepand din 2003 se prezinta ca lucrand pe diverse functi la Spectra Energy SRL Galati (firma prin intermediul careia s-a produs uriasa evaziune fiscala descoperita de ANAF, iar in prezent s-ar parea ca lucreaza pentru firma SAVENDA VENTURES PLC LUSAKA din Zambia. Ce fapte ii imputa DNA inculpatului

Iata in continuare faptele care i se imputa lui Sorin Florin Sotri de citre procurorii DNA, conform comunicatului de presa transmis in data de 11 sept... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro