Cum sa furi 2,1 milioane de euro. Trei oameni de afaceri au falsificat 233 de facturi si au "scos" suma din TVA, in doar un an

Cum sa furi 2,1 milioane de euro. Trei oameni de afaceri au falsificat 233 de facturi si au

Judecatorii de la Tribunalul Galati au decis zilele trecute inceperea procesului in ceea ce-i priveste pe trei oameni de afaceri (Dan Stefan Ciolca, Ilie Silviu Marian si Marius Margarit Bibic) care au dat un "tun" de peste doua milioane de euro.

acum 107 luni (19 May 2015)

Judecatorii de la Tribunalul Galati au decis zilele trecute inceperea procesului in ceea ce-i priveste pe trei oameni de afaceri (Dan Stefan Ciolca, Ilie Silviu Marian si Marius Margarit Bibic) care au dat un "tun" de peste doua milioane de euro. Magistratii au constatat legalitatea rechizitoriului, a administrarii probelor, precum si a actelor de urmarire penala din dosar, asa ca se poate trece la faza audierii partilor implicate.

Instanta a demarat si audierile de martori, precum si pentru administrarea celorlalte probe, Dan Stefan Ciolca fiind acuzat de nu mai putin de 233 de acte materiale (cu fals, uz de fals si evaziune pentru fiecare dintre acestea), Ilie Silviu Marian (164 de acte materiale) si Marius Margarit Bibic (69 de acte materiale).

"In perioada iulie 2009 - iunie 2010, inculpatul Ciolca Dan-Stefan in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a inregistrat in evidenta contabila un numar de 233 facturi fiscale, care nu exprimau operatiuni comerciale reale, emise de catre firmele administrate de ceilalti doi inculpati. Prin aceasta s-a urmarit sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prin deducerea ilegala a TVA aferenta facturilor emise de societatile comerciale respective (5.575.788 lei) si a cheltuielilor privind costul marfurilor achizitionate fictiv (4.406.395 lei)", se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA Galati. Daca vor fi gasiti vinovati de toate capetele de acuzare, evazionistii risca peste cinci ani de inchisoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro