Cum sa faci vin de calitate in functie de soiul strugurilor pe care ii cultivi

Cum se produce vinul de calitate Calitatea vinului este dată de caracteristicile solului şi de condiţiile climaterice (lumină, termperatură, umiditate) şi este influenţată in procesul de fabricație de tipul de drojdie folosită.

acum 99 luni (8 Sep 2015)

Pare greu de crezut pentru un nespecialist, dar ziua in care incepe recoltarea se calculează matematic, ţinandu-se cont de aciditatea, conţinutul de zahăr, greutatea a 100 de boabe de strugure şi conţinutul in substanţe colorante şi/sau aromante. Măsurătorile incep incă din iulie şi se repetă la intervale de cinci zile, pană se stabileşte momentul de recoltare. Spre exemplu, dacă analizăm doar conţinutul de zahăr, specialiştii iau in calcul faptul că la 17 g zahăr rezultă 1% volum de alcool, astfel că, pentru a obţine un vin cu 12% volum de alcool este nevoie ca strugurii să aibă un conţinut in zahăr de cca.

Vinuri roşii vs vinuri albe

Inainte de a afla culoarea viitoarelor boabe de strugure și al vinului, trebuie aleși cu atenție butașii de viță de vie. O varietate de soiuri și tipuri de viță de vie o găsești pe covera.ro.

Cum se produce vinul de calitate

Calitatea vinului este dată de caracteristicile solului şi de condiţiile climaterice (lumină, termperatură, umiditate) şi este influenţată in procesul de fabricație de tipul de drojdie folosită. Drojdia conține o serie de agenți activi care consumă glucoza şi fructoza existentă in strugure şi le transformă in alcool, acest proces purtand denumirea de fermentaţie alcoolică. Pentru ca strugurii să devină vin, au loc mai multe procese succesive şi diverse intervenţii tehnologice și totul se desăvarșește cu modul de depozitare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro