Cum sa faci un mic dejun gustos. Reteta delicioasa a painii cu ou si ceapa la cuptor

Cum sa faci un mic dejun gustos. Reteta delicioasa a painii cu ou si ceapa la cuptor

Ingrediente: - trei oua - cinci felii de paine - sunca afumata taiata cubulete - cas, de preferat de oaie - o ceapa mare, taiata julien - condimente: sare, piper si boia dulce Bucatelele de sunca se rumenesc intr-o tigaie cu o lingura de ulei, avand grija sa nu se arda ori sa devina prea uscate.

acum 78 luni (18 Jan 2018)

Ouale se numara printre cele mai hranitoare alimente - sunt surse sanatoase de proteine si vitamine - ele fiind o alegere perfecta pentru micul dejun. In opinia specialistilor in gastronomie, ele sunt extrem de versatile, putand fi pregatite in diverse feluri, in functie de preferintele si de imaginatia fiecaruia.

Ingrediente:

- trei oua

- cinci felii de paine

- sunca afumata taiata cubulete

- cas, de preferat de oaie

- o ceapa mare, taiata julien

- condimente: sare, piper si boia dulce

Bucatelele de sunca se rumenesc intr-o tigaie cu o lingura de ulei, avand grija sa nu se arda ori sa devina prea uscate. Le scoateti pe o farfurie, apoi puneti in acelasi ulei ceapa, impreuna cu putina sare si piper, pe care o lasati sa se inmoaie, la foc molcom.

Intr-o tava tapetata cu hartie de cop, asezati feliile de paine, peste care asezati ceapa calita. Bateti separat ouale cu sare, piper si boia dulce, amestecati cu bucatile de sunca prajita si cu casul de oaie (mai gras si mai uscat) dat pe razatoare mare, dupa care turnati amestecul in mod egal peste paine. Se serveste calda, alaturi de muraturi sau de salata de varza. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro