Cum sa faci o delicioasa mancare de primavara. Verdeturile care dau gust desavarsit

Cum sa faci o delicioasa mancare de primavara. Verdeturile care dau gust desavarsit

Leurda, loboda, urzicile, podbalul si macrisul pot fi folosite ca ingrediente de baza in preparate extrem de gustoase, pline de vitamine. Pentru acest preparat, spune cunoscutul bucatar Mircea Groza, aveti nevoie de frunze proaspete de podbal, frunze de macris, carne de porc, mai grasa, o bucata de muschiulet afumat, orez, ceapa verde, marar, cimbru, sare, piper, boia dulce, ulei, untura.

acum 24 luni (20 May 2018)

Leurda, loboda, urzicile, podbalul si macrisul pot fi folosite ca ingrediente de baza in preparate extrem de gustoase, pline de vitamine. Mancarea de podbal si macris cu carne de porc este una dintre retetele de primavara pe care trebuie sa le incercati in sezonul verdeturilor.

Pentru acest preparat, spune cunoscutul bucatar Mircea Groza, aveti nevoie de frunze proaspete de podbal, frunze de macris, carne de porc, mai grasa, o bucata de muschiulet afumat, orez, ceapa verde, marar, cimbru, sare, piper, boia dulce, ulei, untura.

Incepeti cu funzele de podbal si cu cele de macris, pe care le curatati bine, le spalati in mai multe ape, apoi le lasati la scurs. Dati carnea prin masina de tocat si amestecati cu un pumn de orez, sare, piper si boia dulce, asa cum procedati la umplutura pentru sarmale.

Taiati fasii frunzele de podbal si pe cele de macris, amestecati-le cu sare si piper si impartiti in trei parti. Ungeti fundul unei oale cu untura si asezati in straturi carnea si verdeturile: incepeti cu un strat de macris si podbal, continuati cu carnea, apoi din nou verdetui, carne si deasupra, ultimul strat verde. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro