Cum sa faci inghetata de casa din trei feluri de corcoduse

Cum sa faci inghetata de casa din trei feluri de corcoduse

La 150 de grade, intr-un sfert de ceas, corcodusele se fac praf, pulpa se desprinde usor de pe samburi asa ca nu e de loc greu sa le separati dandu-le prin strecuratoare.

acum 84 luni (15 Jul 2017)

Bucatarul resitean Uica Mihai este un patimas consumator de corcoduse, pe care le pregateste in diverse moduri. De la tuica de corcoduse, pana la inghetata, a carei reteta v-o prezentam astazi, mai jos.

"Am cules trei sorturi de corcoduse, unele rosii sangerii, altele galbene si unele mari portocalii, cu aroma de ananas, care ne plac noua cel mai mult.

La 150 de grade, intr-un sfert de ceas, corcodusele se fac praf, pulpa se desprinde usor de pe samburi asa ca nu e de loc greu sa le separati dandu-le prin strecuratoare.

Dupa ce am pregatit cele trei sortimente de corcoduse separate, pasta lor, a fost pasata cu blenderul si am facut urmatoarele mixturi:

Corcodusele portocalii, zahar si miere, smantana proaspata, esenta de migdale.

Corcodusele rosii, zahar, gelatina alimentara, visinata si un strop de rom adevarat din Cuba.

Mixturile au stat la congelator pana s-au facut bocna, apoi le-am luat din nou si pe rand, la omorat cu blenderul pentru a obtine cremozitate si finete. Le poti impreuna, le poti consuma separat stropite cu sirop, poti face straturi cu piscoturi ori biscuiti sfaramiciosi, cert este ca desertul asta e bun ca la balamuc", spune cunoscutul bucatar resitean. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro