Cum sa faci ceapa pane: mai multe variante ale aceleiasi delicioase retete

Cum sa faci ceapa pane: mai multe variante ale aceleiasi delicioase retete

Avem nevoie de: - Doua-trei cepe mari - Doua oua - 100 g faina - 150-200 ml lapte - pesmet Aluatul se prepara identic cu cel de clatite, dar fara zahar, iar inelele de ceapa se dau prin acest aluat, iar la final, se trec prin pesmet pentru a obtine o crusta crocanta.

acum 82 luni (20 Jul 2016)

Foarte usor de pregatit, dar prea putin cunoscuta, ceapa pane poate fi un aperitiv, o gustare ori o garnitura absolut delicioasa.

O ceapa mare se taie inele de 5-6 mm latime si se lasa cateva minute pe un prosop sa se stoarca. Apoi se trec prin faina si pe urma prin ou batut, dupa care se pot da prin pesmet, la fel ca si snitelul. Pentru aceasta reteta, ceapa poate fi doar crestata, nu taiata inele, si se prajeste intreaga, dupa ce a fost data prin faina, ou si pesmet.

O alta varianta a retetei presuune un aluat asemanator celui de clatite.

Avem nevoie de:

- Doua-trei cepe mari

- Doua oua

- 100 g faina

- 150-200 ml lapte

- pesmet

Aluatul se prepara identic cu cel de clatite, dar fara zahar, iar inelele de ceapa se dau prin acest aluat, iar la final, se trec prin pesmet pentru a obtine o crusta crocanta.

Varianta: ceapa alba, trecuta doar prin faina

O alta varianta a retetei pe care oprepara o baimareanca presupune trecerea inelelor de ceapa doar prin faina. Folosesc ceapa alba, pe care o tai inele si o trec doar prin faina, dupa care o prajesc in ulei. Rondelele astfel obtinute le combin intr-o salata cu jumari de peste, salata verde si rucola", explica baimareanca de 48 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro