Cum sa faci cea mai buna tocana de conopida cu carne de pasare, o mancare cu influente grecesti si italiene
Vom incepe prin a curata si portiona puiul in numarul de portii pe care il dorim, urmand sa folosim pieptul si pulpele pentru tocana. Dupa 20 de minute, conopida se va inmuia si vom pune atunci pasta de tomate amestecata cu putina faina si doua linguri de apa, dar si sarea si piperul, gustand pentru a obtine combinatia potrivita.
Vom incepe prin a curata si portiona puiul in numarul de portii pe care il dorim, urmand sa folosim pieptul si pulpele pentru tocana. Important este sa eliminam cotoarele groase, pentru ca acestea vor fi extrem de rezistente la tratamentul termic si nu are sens sa afectam astfel mancarea", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.
Ingrediente:
-Un pui de aproximativ un kilogram;
-Pasta de tomate-150 de grame;
Vom pune si conopida peste celelalte legume si carne, iar daca este nevoie, vom adauga putina supa sau apa., acoperind recipientul unde pregatim mancarea cu un capac si avand grija ca focul sa fie dat la moderat.
Dupa 20 de minute, conopida se va inmuia si vom pune atunci pasta de tomate amestecata cu putina faina si doua linguri de apa, dar si sarea si piperul, gustand pentru a obtine combinatia potrivita.
"Recipientul in care pregatim preparatul se va lua de pe aragaz si se va pune la cuptor, la o temperatura de 170 de grade, dupa ce in prealabil a fost incins. In primele 30 de minute de fierbere, vom lasa acoperit vasul cu capacul, urmand sa il scoatem apoi, pentru ultimele 15-20 de minute de tratament termic, astfel incat sa capete si o culoare frumoasa, specifica preparatelor gatite la cuptor", detaliaza maestrul Nichi Maracine.
Dupa ce scoatem tocana de la cuptor, ii vom verifica consistenta, preparatul urmand sa contina cat mai putina zeama posibil. Tocana de conopida cu carne de pasare se serveste cu paine si castraveti murati, la care merge si un pahar de vin alb. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro