Cum sa fabrici un brand religios de Romania cu o "icoana care a plans de trei ori" intr-un restaurant

Cum sa fabrici un brand religios de Romania cu o

La o saptamana dupa ce angajatii unui restaurant din Lupeni au depus marturie in fata patronului lor si a presei despre icoana plangatoare de pe peretii localului, obiectul de cult tinde sa devina un brand al statiunii Straja. Afisul pus in schit "nu este publicitar" Reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei au aflat din presa de icoana plangatoare si sustin ca nu au nicio legatura cu faptul ca preotii de la schit au asezat afisul care "atesta" faptul ca aceasta ar fi plans.

acum 105 luni (8 Jun 2015)

La o saptamana dupa ce angajatii unui restaurant din Lupeni au depus marturie in fata patronului lor si a presei despre icoana plangatoare de pe peretii localului, obiectul de cult tinde sa devina un brand al statiunii Straja. A fost asezat la loc de cinste in bisericuta de lemn din statiune, iar preotii au avut grija ca printr-un afis sa le aminteasca vizitatorilor ca lacasul de cult adaposteste o icoana minunata. "Aceasta icoana a plans de trei ori in praznicul Sfintei Treimi, in anul 2015, pe data de 1 iunie", este scris pe o pancarta asezata peste tabloul Sfintei Mucenite Varvara. "Am venit din Hunedoara, cu copilul, intr-o excursie la Straja, si am urcat la schit pentru a-i arata icoana din lemn, care a lacrimat", a afirmat Maria, una dintre turistele care au venit duminica in statiunea montana. Eu cred in astfel de minuni si la fel si apropiatii mei. Unii m-au sunat sa ma intrebe de ce s-au tot intamplat atatea minuni la noi, in Ardeal, ca vine tot mai multa lume din toata tara si la Straja si la Manastirea Prislop sa se roage. Poate suntem mai credinciosi", este explicatia Elisabetei, o vanzatoare de icoane si carti religioase, pentru misterul icoanei plangatoare. Afisul pus in schit "nu este publicitar"

Reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei au aflat din presa de icoana plangatoare si sustin ca nu au nicio legatura cu faptul ca preotii de la schit au asezat afisul care "atesta" faptul ca aceasta ar fi plans. Fiecare om care se apropie de o realitate spirituala are o anumita structura duhovniceasca launtrica si in functie de intensitatea trairilor duhovnicesti i se pot revela anumite aspecte, anumite minuni. Cu siguranta, in urma unor marturii ale credinciosilor, s-a hotarat ca aceasta icoana sa fie adusa la schit si acolo sa se identifice prin acel afis. Nu este o forma de publicitate, ci de a canaliza evlavia oamenilor", a afirmat preotul Gabriel Miricescu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei. P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro