Cum sa eviti ceea ce psihologii numesc "cel mai mare regret al oamenilor"

Cum sa eviti ceea ce psihologii numesc

Subiectii, pacienti bolnavi de cancer care nu mai aveau mult de trait, au declarat ca nu si-au indeplinit visurile, obiectivele si aspiratiile si s-au concentrat foarte mult pe indeplinirea sarcinilor zilnice si obligatiilor, scrie iflscience.com Autorul studiului, Tom Gilovich, a luat in calcul numeroase cercetari anterioare, constatand ca oamenii regreta lucrurile pe care NU le-au facut si mai putin pe cele pe care le-au facut.

acum 25 luni (31 May 2018)

Ia-ti un moment si gandeste-te la cum ai trait pana acum. Daca ai afla ca nu mai ai mult de trait care ar fi cel mai mare regret al tau?

Potrivit unui studiu realizat de Cornell, mai mult de trei sferturi dintre oameni regreta ca nu au trait conform propriilor idealuri si dorinte si au tinut prea mult cont de standardele si asteptarile celor din jur. Subiectii, pacienti bolnavi de cancer care nu mai aveau mult de trait, au declarat ca nu si-au indeplinit visurile, obiectivele si aspiratiile si s-au concentrat foarte mult pe indeplinirea sarcinilor zilnice si obligatiilor, scrie iflscience.com

Autorul studiului, Tom Gilovich, a luat in calcul numeroase cercetari anterioare, constatand ca oamenii regreta lucrurile pe care NU le-au facut si mai putin pe cele pe care le-au facut. Rezultatele ar putea sa va surprinda: mai mult de jumatate (76%) au spus ca nu sunt multumiti de cum au trait.

"Cand oamenii isi dau seama ca viata lor este aproape de sfarsit si se uita inapoi, este usor de calculat cate dintre visurile lor au fost duse la indeplinire.

Oamenii rezolva mai intai acele probleme pe care le considera urgente (sarcini de serviciu, ordinea in casa, statul cu orele la cumparaturi) si amana dedicarea timpului obiectivelor importante. Gilovich recomanda sa nu asteptati "timpul potrivit" sau "inspiratia" si sa uitati de ce ar putea crede cei din jur. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro