Cum sa evitam o intalnire cu ursul in padure si ce facem daca dam nas in nas cu el

Cum sa evitam o intalnire cu ursul in padure si ce facem daca dam nas in nas cu el

Daca stiti ca zona in care este traseul montan pe care vreti sa il urmati este frecventata de ursi puteti sa va luati masuri de precautie. "Puteti, de asemenea, sa strigati din cand in cand sau sa luati la dumneavoastra un fluier pe care sa il prindeti la catarama de la piept a rucsacului.

acum 83 luni (23 Aug 2017)

Atunci cand plecati pe munte este obligatoriu sa va echipati corespunzator. Sa aveti bocanci, apa suficienta si imbracaminte adecvata in functie de traseu. Nu mergeti pe munte in bascheti, sandale sau in tinuta de strada. Ca sa nu va intalniti cu ursul trebuie sa respectati cateva reguli. "Nu parasiti niciodata poteca marcata, deoarece se stie ca animalele salbatice evita zonele frecventate de oameni. Nu alegeti trasee neumblate de dragul aventurii, deoarece puteti avea surprize neplacute. Daca aveti un grup de prieteni este mai sigur, deoarece ursii se sperie de galagie.

Daca stiti ca zona in care este traseul montan pe care vreti sa il urmati este frecventata de ursi puteti sa va luati masuri de precautie. "Puteti, de asemenea, sa strigati din cand in cand sau sa luati la dumneavoastra un fluier pe care sa il prindeti la catarama de la piept a rucsacului. Tot ca precautie, puteti sa luati la voi si sa tineti la indemana spray-ul pe baza de piper impotriva animalelor salbatice. Acesta este foarte mic, nu ocupa loc, se poate achizitiona de la magazinele cu specific vanatoresc si poate fi de un real folos", mai spune salvamontistul.

Nu tineti mancarea langa cort

Daca vreti sa stati cu cortul trebuie sa respectati anumite reguli. Asigurati-va ca montati cortul intr-o zona de campare organizata si ca nu tineti niciun fel de mancare in acesta. Este bine sa legati mancarea asezata intr-o punga departe de cort, preferabil la inaltime intr-un copac. Si atunci cand luati masa este bine sa o faceti departe de cort pentru ca in zona sa nu ramana miros de mancare", mai spune salvatorul.

Sfaturi pentru intalnirea cu ursul

Daca aveti ghinionul sa va intalniti cu ursul nu trebuie sa intrati in panica. "Daca vedeti ursul, dar el nu v-a observat, indepartati-va incet pe traseul pe care ati venit si nu va opriti vreo 500 de metri. Daca ursul va urmareste puteti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro