Cum sa eliminam stresul la munca. Cele mai bune strategii folosite pentru combaterea sindromului epuizant

Cum sa eliminam stresul la munca. Cele mai bune strategii folosite pentru combaterea sindromului epuizant

Tocmai de aceea, strategia optima ar fi ca si companiile sa le creeze angajatilor context in care acestia sa isi antreneze muschiul mintii si atentia, in timp ce acestia lucreaza cu ei insisi pentru a fixa in obiceiurile personale atentia constienta, starea de prezenta si linistea mintii.Tocmai pentru a venit in ajutorul companiilor am creat un program dedicat angajatilor lor - Corporate Stress Reduction - program din care are de castigat compania - pentru ca va avea angajati mai productivi, dar si angajatii in sine - pentru ca le va creste calitatea vietii, nivelul de motivatie si starea de bine.

acum 51 luni (8 Apr 2016)

Specialistii sustin ca stresul este o stare a corpului si a mintii, nu este o boala in sine. Insa, daca nivelul de stres creste prea mult si este scapat de sub control, chiar se transforma in boli ale corpului si mintii.

"Daca ai ganduri negative, ceea ce se intampla in jurul tau vine parca sa valideze ceea ce gandeai tu, iar interpretarea pe care o vei da evenimentelor si situatiilor in care te regasesti la un moment dat nu fac altceva decat sa te puna intr-o stare cat se poate de negativa. De aici pana la esec, dezamagire si depresie nu este decat un singur pas" sustine Raluca Moisi, trainer in dezvoltare personala.

Starile de iritare, lipsa de alimentatie, poftele necontrolate si mancatul in exces, iritatii ale pielii, acnee, insomnii, agitatia continua si oboseala sunt cele mai raspandite semne ale nivelului ridicat de stres la care suntem supusi.

"Deadline-urile tot mai stranse, target-urile tot mai ridicate si mediul competitional care exista in sfera de business ne creeaza in fiecare zi contextul ideal pentru a ne stresa. Ne dorim tot mai multe, de la noi si de la viata noastra, iar societatea ne-a invatat ca trebuie sa muncim "pe rupte" ca sa le putem obtine. Sunt cazuri in care cifrele nu sunt atinse pentru ca oamenii, desi muncesc extrem de multe ore suplimentare, dau un randament foarte scazut din cauza presiunii mentale la care sunt supusi. Si atunci, managerii, in loc sa priveasca la adevarata cauza a lipsei de rezultate, isi opresc privirea doar asupra oamenilor care nu aduc rezultate, in timp ce angajatii sunt extenuati.

"Stresul are o influenta fantastica asupra noastra: ne imbolnaveste, ne distruge relatiile cu cei din jur, ne impaienjeneste mintea de abia resim sa ne mai concentram la ce avem de facut - iar asta aduce cu sine performanta scazuta, lipsa de claritate si de motivare. Cand un om este nemultumit de el si rezultatele sale, aproape intodeau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro