Cum sa economisesti bani cu propriul carburant: biodieselul

Cum sa economisesti bani cu propriul carburant: biodieselul

Statisticile spun ca in Romania procentul automobilelor care merg pe motorina este in jur de 37% din totalul de 6,3 milioane de automobile inregistrate, un procent destul de insemnat. Statisticile spun ca in tara noastra procentul automobilelor pe motorina este in jur de 37% din totalul de 6,3 milioane automobile inregistrate, un procent destul de insemnat.

acum 67 luni (10 Mar 2017)

Statisticile spun ca in Romania procentul automobilelor care merg pe motorina este in jur de 37% din totalul de 6,3 milioane de automobile inregistrate, un procent destul de insemnat.

Statisticile spun ca in tara noastra procentul automobilelor pe motorina este in jur de 37% din totalul de 6,3 milioane automobile inregistrate, un procent destul de insemnat.

Exista cateva avantaje importante ale folosirii biodieselului:

- Este un combustibil care poate fi produs rapid;

- Poate fi facut din ulei vegetal folosit (ce provine de la prajelile din restaurante);

- Reduce riscurile de sanatate asociate cu dieselul obtinut din petrol (motorina). Emisiile de biodiesel arata o scadere a nivelurilor de hidrocarburi aromatice policiclice nitrate, care au fost identificate ca potentiale componente cancerigene.

- Nu polueaza la fel de mult ca motorina sau benzina ;

- Reduce emisiile de CO2 cu aproape 90%, NOX, CO, si particule in suspensie in atmosfera;

- Creaza noi locuri de munca pentru cultivarea rapitei si productia metilesterului;

- Pret stabil al carburantului la consumator prin deconectarea de pretul petrolului;

"Gradul de vascozitate al biodieselului se mareste doar in sezonul rece, motiv pentru care va recomand sa puneti atunci in rezervor 50% biodiesel si 50% motorina", precizeaza inginerul Marcel Boghian.

Exista mai multe retete de preparare a biodiesel-ului, dar specialistii recomanda precautie: numai o persoana cu pregatire in domeniu poate produce o asemenea substanta, deoarece manevrarea ingredientelor poate deveni periculoasa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro