Cum sa devii o partenera de neinlocuit folosindu-te de legile comunicarii

Cum sa devii o partenera de neinlocuit folosindu-te de legile comunicarii

Spre exemplu, multe cupluri folosesc exprimari de genul "mi-as dori sa fim ca la inceputul relatiei", dar nu enumera si o lista de elemente care sa-l ajute pe celalalt sa inteleaga aspectele pozitive de care partenerul era satisfacut in trecut. "Cand ai de povestit situatii de viata care nu au nicio tangenta cu relatia voastra de cuplu, e important sa-l faci sa doreasca sa te asculte. De aceea, de fiecare data va trebui sa ii specificam de la bun inceput: Doar simt nevoia sa iti spun asta, tu nu trebuie sa faci nimic in acest sens, doar sa ma asculti!", explica psihologul Lenke Iuhos.

acum 33 luni (12 Jan 2018)

Comunicarea unei femei, prin toate elementele acesteia - verbala, nonverbala, paraverbala -, comporta nuante diferite fata de comunicarea unui barbat.

Pentru a evita certurile in cuplu, barbatii ar trebui sa analizeze mai des emotiile pe care le transmite partenera de viata prin tonalitatea vocii, prin mimica fetei, iar mesajele sa fie decodate nu doar prin prisma mesajului verbal.

"Majoritatea neintelegerilor in cuplu apar deoarece partenerii nu isi decodeaza corect unul altuia emotiile, iar daca reusesc sa o faca, mai mult le exploateaza in sensul dominatiei decat sa le foloseasca in sensul aplanarii conflictului. Multe cupluri au inteles eronat ca trebuie sa existe o balanta a puterii de capatul fiecareia sa traga astfel incat talerul sa se incline in favoarea lor. Exprima dorintele pana la capat

In acelasi timp, psihologul crede ca tot mai multi parteneri nu isi exprima pana la capat dorintele, lasand loc de interpretare, care poate escalada pana la nivelul unei certe. Spre exemplu, multe cupluri folosesc exprimari de genul "mi-as dori sa fim ca la inceputul relatiei", dar nu enumera si o lista de elemente care sa-l ajute pe celalalt sa inteleaga aspectele pozitive de care partenerul era satisfacut in trecut. Chiar daca fraza este inofensiva, partenerul o poate interepreta in sensul nemultumirii generalizate, ba chiar se poate gandi ca partenerul isi doreste sa iasa din relatie. Cum ii aratam dorinta ca vrem sa ne casatorim sau ca vrem un copil?

In cuplu apar momente cand este necesar sa transmitem unele mesaje foarte importante: doresti sa te ceara in casatorie, doresti un copil, doresti sa isi schimbe un comportament etc. In astfel de spete, psihologul Lenke Iuhos recomanda ca apropierea verbala sa nu se rezume la un contact vizual insistent din partea femeii, deoarece barbatul se poate simti fortat si poate trezi un sentiment de spaima. Pentru a facilita mai us... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro