Cum sa decongelezi corect alimentele

Cum sa decongelezi corect alimentele

Carnea se dezgheata la frigider Modul cel mai bun si cel mai sigur de a dezgheta carnea este in frigider si nu la temperatura ambianta, asa cum cred si fac multi dintre noi, spun specialistii.

acum 80 luni (3 Feb 2017)

Daca vrei sa decongelezi alimentele la temperatura camerei, exista riscul ca germenii sa se inmulteasca necontrolat si astfel sa te imbolnavesti. Carnea se dezgheata la frigider

Modul cel mai bun si cel mai sigur de a dezgheta carnea este in frigider si nu la temperatura ambianta, asa cum cred si fac multi dintre noi, spun specialistii. Pune carnea pe o farfurie si acoper-o cu folie de plastic.

Daca bucata de carne depaseste 2 kg, este posibil sa fie nevoie de mai multe ore pentru ca ea sa se dezghete. Carnea tocata, cea de pasare, precum si fructele de mare sunt in siguranta in frigider daca le mai tii o zi sau 2 dupa decongelare; carnea de vita, de porc sau de miel dezghetata poate fi pastrata in frigider pana la 5 zile. Fructele si legumele se decongeleaza in apa rece

Ceva mai usor se decongeleaza legumele si fructele. In acest caz, pune-le intr-o punga resigilabila si scufunda-le intr-un castron mare plin cu apa rece de la robinet. Daca procesul de decongelarea dureaza 2 pana la 3 ore, este foarte important sa schimbi apa in fiecare ora.

In schimb, fructele de mare se dezgheata prin soc termic.

Afla pe clicksanatate.ro in ce situatii sa folosesti aparatul de microunde pentru dezghetarea alimentelor!

Exercitiile fizice te ajuta sa reduci inflamatiile din corp

Infectii care duc la aparitia cancerului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro