Cum sa cresti ca om. Sfaturi din secolele trecute, de la unul dintre cei mai mari maestri de arte martiale

Cum sa cresti ca om. Sfaturi din secolele trecute, de la unul dintre cei mai mari maestri de arte martiale

Considera ca lumea are nevoie de Arta Pacii, si nu de Arta Razboiului, intrucat principii precum - armonia, reconcilierea, empatia si cooperarea - ar putea fi "tehnici" menite sa aplaneze orice fel de conflict si sa faca fata tuturor provocarilor pe care fiecare le intalneste in viata, la munca, in relatiile cu prietenii, rudele, cu mediul inconjurator. Trecutul, prezentul si viitorul sunt cuprinse toate in forta vietii, Universul a luat nastere si s-a dezvoltat dintr-o singura sursa, iar noi evoluam prin procesul de unificare si armonizare". "Pastreaza-ti intotdeauna mintea la fel de clara si de luminoasa ca si cerul nesfarsit, ca marele ocean si cel mai inalt dintre piscuri, golind-o de toate gandurile.

acum 36 luni (17 Aug 2016)

"Arta Pacii incepe cu tine", aceasta este ideea care se reia in toate invataturile lui Morihei Ueshiba, fondator al stilul de arte martiale Aikido. Considera ca lumea are nevoie de Arta Pacii, si nu de Arta Razboiului, intrucat principii precum - armonia, reconcilierea, empatia si cooperarea - ar putea fi "tehnici" menite sa aplaneze orice fel de conflict si sa faca fata tuturor provocarilor pe care fiecare le intalneste in viata, la munca, in relatiile cu prietenii, rudele, cu mediul inconjurator.

Maestrul japonez a lasat nu doar un nou stil de arte martiale - Aikido (al carui simbol il puteti vedea mai jos, credi foto: aikidofaq.com; simbolul inseamna modul de a (te) uni cu energia vietii), ci si numeroase invataturi transmise pe care orala pe care ucenicii sai le-au dat mai departe lumii, imortalizandu-le pe hartie.

Iata cateva dintre acestea, care sunt si azi actuale si le regasim in diferite carti ale speakerilor motivationali:

"Arta Pacii incepe cu tine. Munceste cu tine si lasa Arta Pacii sa se manifeste in toate activitatile tale. Fiecare are un spirit care poate fi slefuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze. Esti in viata pentru a cunoaste si a manifesta ceea ce este sacru in tine. Adu pacea in propria viata si aplica Arta Pacii in tot ce te inconjoara". "Toate lucrurile, materiale si spirituale, isi au originea intr-o singura sursa si sunt legate intre ele, ca si cum ar fi o singura familie. Trecutul, prezentul si viitorul sunt cuprinse toate in forta vietii, Universul a luat nastere si s-a dezvoltat dintr-o singura sursa, iar noi evoluam prin procesul de unificare si armonizare". "Contempla alcatuirile acestei lumi, asculta cuvintele inteleptilor si insuseste-ti tot ceea ce este bun. Studiaza curgerea lina si libera a apei unui fluviu printre stanci. Invata din cartile sfinte si de la oamenii intelepti. Tot ce se afla in jurul tau - chiar si mun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro