Cum sa cheltui banii publici: sute de cosuri de gunoi si banci abandonate in buruieni

Cum sa cheltui banii publici: sute de cosuri de gunoi si banci abandonate in buruieni

O parte dintre bancile achizitionate cu putin timp inainte de Pasti au fost montate pe camp, pe marginea unui drum judetean, la doi kilometri distanta de prima casa din sat. Tot centrul comunei Berceni, impanzit de cosurile de gunoi personalizate FOTO Diana Frincu Conform acestuia, un singur cos de gunoi a costat 450 de lei fara TVA, iar o banca a costat 380 de lei fara TVA.

acum 28 luni (5 May 2017)

O parte dintre bancile achizitionate cu putin timp inainte de Pasti au fost montate pe camp, pe marginea unui drum judetean, la doi kilometri distanta de prima casa din sat. In plus, obiectele de mobilier urban a fost abandonate de administratia publica si sunt napadite de vegetatia care a crescut haotic in jurul lor.

Panait Constantin, viceprimarul comunei Berceni, a declarat ca in total au fost cumparate 200 de cosuri de gunoi personalizate si 5 pubele cu roti, pentru pentru care Primaria a cheltuit 83.000 de lei fara TVA.

Mobilierul stradal napadit de vegetatie FOTO Diana Frincu

Pe langa acestea, au fost achizitionate si 17 banci din lemn cu picioare metalice, care au fost amplasate in parcul din centrul comunei, dar si la intrare in localitate. Practic tot centrul comunei a fost impanzit cu aceste cosuri, unele montate la nici un metru distanta de cele clasice, din plastic verde.

Un singur cos de gunoi personalizat a coastat 450 de lei fara TVA FOTO Diana Frincu

"A fost o investitie pe care ne-am permis-o. De obicei zona este foarte curata, drumul este foarte circulat si pe jos, si cu masina, unii alearga pe acolo. Raspunsul de la Consilul este favorabil, asa ca vom incepe proiectarea si executia mai intai a trotuarului, si apoi a pistei.

Tot centrul comunei Berceni, impanzit de cosurile de gunoi personalizate FOTO Diana Frincu

Conform acestuia, un singur cos de gunoi a costat 450 de lei fara TVA, iar o banca a costat 380 de lei fara TVA. Cat despre pretul cosurilor de gunoi, viceprimarul spune ca acestea au fost ofertele primite prin achitie publica prin SEAP, iar societatea Lavitex din Breaza a avut oferta cea mai convenabila. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro