Cum sa avem muscate curgatoare inflorite toata vara. Metoda putin cunoscuta folosita de marii specialisti

Cum sa avem muscate curgatoare inflorite toata vara. Metoda putin cunoscuta folosita de marii specialisti

Muscatele rezista fara probleme la temperaturile caniculare de peste vara, dar si la uscaciune. "In conditii de exces de umiditate, muscatele pot fi afectate de putregaiul cenusiu, care este provocat de ciuperca Botrytis.

acum 73 luni (19 May 2017)

Muscatele rezista fara probleme la temperaturile caniculare de peste vara, dar si la uscaciune. La plantare ar fi indicat sa se foloseasca si turba, iar saptamanal sa se puna si ingrasamant special.

Chiar daca rezista la temperaturi caniculare, este indicat ca muscatele sa nu fie tinute direct in razele de soare, deoarece se pot usca.

"Se uda la doua zile, de preferat cu apa fiarta si racita, pentru ca nu suporta prea bine fluorul din apa. Mare grija la udat, ele nu se uda pe frunze, sunt foarte sensibile la apa direct pe ele datorita perisorilor mici.

Ghiveciul pentru muscate trebuie sa fie gaurit, pentru a trece surplusul de apa, mare grija la excesul de umiditate. De asemenea, florile moarte se taie intotdeauna, iar frunzele uscate se inlatura cat mai des.

"In conditii de exces de umiditate, muscatele pot fi afectate de putregaiul cenusiu, care este provocat de ciuperca Botrytis. In acest caz, se trateaza planta cu fungicide, dar ar fi de preferat sa se previna imbolnavirea", susine Codruta Popa.

Cel mai des ca daunatori ai muscatelor sunt intalniti paduchii lanosi si afidele, care se combat rapid cu insecticide ce se gasesc in florarii sau magazine specializate.

Va mai recomandam:

Cum mentinem orhideea cat mai mult timp inflorita: ponturi de la specialisti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro