Cum sa alegem corect zgarda pentru caine. Lungimea parului este esentiala in luarea deciziei de catre proprietari

Cum sa alegem corect zgarda pentru caine. Lungimea parului este esentiala in luarea deciziei de catre proprietari

Daca aveti un catel cu par scurt atunci se pot folosi si zgarzile de piele, dar cat este mic sunt recomandate tot cele cu zale pentru ca se misca mult si risca sa ramana agatat in ceva si atunci intervine aceeasi problema, a smulgerii firelor de par", afirma Anda Salageanu, studenta in anul IV la medicina veterinara.

acum 87 luni (11 Mar 2017)

Daca aveti un caine cu par lung atunci este de preferat sa alegeti o zgarda de metal, din aceea cu zale. Aceasta nu ii va strange parul si ii va fi comoda sa se miste in voie, fara sa ii smulga firele de par de sub ea, cum ar face una de piele. Daca aveti un catel cu par scurt atunci se pot folosi si zgarzile de piele, dar cat este mic sunt recomandate tot cele cu zale pentru ca se misca mult si risca sa ramana agatat in ceva si atunci intervine aceeasi problema, a smulgerii firelor de par", afirma Anda Salageanu, studenta in anul IV la medicina veterinara.

De asemenea, zgarda de piele mai prezinta o neplacere, respectiv faptul ca este locul sub care se pot adaposti paduchii sau capusele, daca aveti un caine pe care il lasati liber pe camp. Pretul unei zgarzi difera in functie de marimea ei si de grosime, incepand de la cativa lei pentru cele destinate cateilor mici si pot depasi 100 lei daca e vorba de zgarzi pentru caini mari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro