Cum sa ai grija de inima ta. Valorile acceptabile ale grasimilor si zaharului in sange

Cum sa ai grija de inima ta. Valorile acceptabile ale grasimilor si zaharului in sange

Greutatea sanatoasa este aceea care are un indice de masa corporala BMI de 18,5 pana la 24,9 de kilograme/mp, iar obezitatea propriul zisa incepe de la peste 30 de kilograme/mp. Tutunul si expunerea la tutun sunt interzise, in timp ce recomandarea pentru consumul de alcool este de 2 pahare de vin pe zi, in cazul barbatilor, si un pahar de vin, in cazul femeilor.

acum 79 luni (18 Sep 2017)

Studiile facute pana acum arata ca o astfel de alimentatie este asociata cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, preum si de afectiuni nonvasculare.

Asociatia recomanda o alimentatie bogata in fructe si legume, cu cereale integrale si fibre alimentare, cu carnuri slabe si peste, mai ales din cel bogat in uleiuri, de cel putin 2 ori pe saptamana. Greutatea sanatoasa este aceea care are un indice de masa corporala BMI de 18,5 pana la 24,9 de kilograme/mp, iar obezitatea propriul zisa incepe de la peste 30 de kilograme/mp. Valorile optime ale LDL - colesterolul rau - se situeaza sub pragul de 100 de miligrame/dl, cele intre 100 si 129 sunt acceptabile.

Factorul alimentar cel mai insemnat pentru valorile crescute de LDL-colesterol pare sa fie ingestia crescuta de acizi grasi saturati si de acizi grasi trans-. Valorile recomandate sunt peste 50 de miligrame/dl la femei si peste 40 de miligrame/dl, la barbati.

Printre recomandarile Asociatiei Americane a Inimii se numara reducerea consumului de grasimi saturate sub 7% din caloriile zilnice, a ingestiei de grasimi trans- sub 1% din totalul caloric si a colesterolului alimentar sub 300 de miligrame pe zi. 60 de minute de gimnastica pe zi pentru supraponderali

Potrivit prof.dr. Cristian Serafinceanu, medic de diabet, nutritie si boli metabolice, recomendarile se pot concretiza alegand carnuri slabe sau alternative vegetale, selectand produse lactate degresate sau cu foarte putine grasimi si micorand aportul de grasimi hidrogenate.

O tensiune arteriala normala inseamna mentinerea tensiunii sistolice sub 120 de mmHg si acelei diastolice sub 80 mmHg. Potrivit sursei citate mai sus, printre masurile care ne ajuta la atingerea acestui scop se numara reducerea aportului de sare in alimentatie si impiedicarea abuzului de alcool. De la 126 de miligrame/dl ne aflam deja in prezenta diabetului zaharat. Recomandarea este de a face 30 de minute de exercitii fizce pe zi, in m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro